Wiersholm er tildelt kontrakt med en verdi på inntil ti millioner kroner

Advokatfirmaet skal bistå Norsk Romsenter på flere områder.
JOBBER MED STATSSTØTTE: Advokat Thomas G. Naalsund er en av flere partnere i Wiersholm som jobber med statsstøtte. | Foto: Wiersholm
JOBBER MED STATSSTØTTE: Advokat Thomas G. Naalsund er en av flere partnere i Wiersholm som jobber med statsstøtte. | Foto: Wiersholm

Det går frem av en kunngjøring.

Som en del av rammeavtalen skal Wiersholm de neste to årene levere statsstøtte- og konkurranserettslige vurderinger, samt yte anskaffelses-, kontrakts-, og immaterialrettslig bistand til senteret som ligger på Skøyen.

Norsk Romsenter er en etat under Nærings- og fiskeridepartementet som følger opp den norske offentlige romsatsingen. I statsbudsjettet for 2023 ble Norsk Romsenter tildelt 450 millioner kroner for å følge opp utviklingen av et satellittbasert system for havovervåking, kalt Arctic Ocean Surveillance.

Det er i forbindelse med bruken av disse midlene og nasjonale midler som senteret disponerer, at det ventes at juridiske problemstillinger vil oppstå.

«Samlet verdi av tjenesteuttaket er meget usikkert, og vil spesielt avhenge av aktivitetsnivå og tilhørende behov. For å ta høyde for denne usikkerheten er maksimal samlet verdi av tildelte kontrakter i avtaleperioden er derfor satt til MNOK 10. Faktisk omfang forventes imidlertid å være vesentlig lavere; antatt inntil MNOK 1-2 per år», skriver senteret i konkurransegrunnlaget.

Den inngåtte avtalen har en varighet på to år, og kan forlenges i inntil to år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også