Forbundet har nettopp brukt 1,6 millioner kroner på advokater – nå behøver det igjen juridisk bistand

En mann som i år ble sagt opp av Norges idrettsforbund (NIF) har stevnet forbundet for Oslo tingrett. Arntzen de Besche bistår NIF.
KOMMENTERER IKKE ENKELTSAKER: Generalsekretær Nils Einar Aas i Norges idrettsforbund bekrefter overfor VG at forbundet har gjennomført en nedbemanningsprosess, men vil ikke kommentere enkeltsaker. | Foto: Torstein Bøe / NTB
KOMMENTERER IKKE ENKELTSAKER: Generalsekretær Nils Einar Aas i Norges idrettsforbund bekrefter overfor VG at forbundet har gjennomført en nedbemanningsprosess, men vil ikke kommentere enkeltsaker. | Foto: Torstein Bøe / NTB

Det er VG som omtaler søksmålet.

Ifølge avisen ble mannen som har gått til sak sagt opp tidligere i år. Grunnen Idrettsforbundet oppga, var et behov for å kutte kostnader. 

Vedkommende mener derimot at oppsigelsen er gjengjeldelse fra forbundets side, hevder anonyme kilder som VG har snakket med.

Mannen, som har vært ansatt i NIF i flere år, skal tidligere ha levert et varsel om det han opplevde som vanskelige arbeidsforhold i sin avdeling i NIF.

VG skriver at også en annen oppsagt har vurdert, eller vurderer å stevne NIF. Denne personen skal, i likhet med mannen som har gått til sak, ha varslet om vanskelige arbeidsforhold. De jobbet i samme avdeling. Personen de varslet mot mistet også jobben i nedbemanningsprosessen, skriver VG.

Det er Arntzen de Besche som bistår NIF i forbindelse med søksmålet.

Møter mellom saksøker, som ønsker å fortsette i jobben i NIF, og ledelsen i forbundet, har foreløpig ikke ført frem, ifølge VG. NIFs generalsekretær Nils Einar Aas skriver i en e-post til avisen at de ikke kommenterer enkeltsaker.

Onsdag skriver for øvrig NRK at Norges idrettsforbund har brukt til sammen 1,6 millioner kroner på juridisk bistand i Elsafadi-saken. Idrettspresident Berit Kjøll har tidligere opplyst at varslingssaken kostet drøyt 1,1 millioner kroner. 

I tillegg kommer 184.500 kroner i utgifter til kommunikasjonshjelp.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også