Eks-advokat ble dømt for underslag av 100 millioner kroner: – Det ble mitt kors, det ble det jeg falt på

Den tidligere advokaten Halstein Sjølie soner for tiden en dom på fem og et halvt års fengsel for grovt underslag og grovt bedrageri. I en podcast i Moss Avis forteller han nå sin versjon av saken.
SONING: Halstein Sjølie soner for tiden i Halden fengsel. | Foto: Heiko Junge/NTB
SONING: Halstein Sjølie soner for tiden i Halden fengsel. | Foto: Heiko Junge/NTB

I oktober 2021 ble eks-advokaten Halstein Sjølie dømt til fengsel i fem og et halvt år for grovt underslag på til sammen cirka 100 millioner kroner og grovt bedrageri totalt 33 millioner kroner. Ifølge Økokrim var dette det største underslaget av klientmidler som en norsk advokat noensinne hadde gjennomført. Han er dømt til å betale tilbake 50 millioner kroner til fornærmede, blant annet til banker og privatpersoner.

Sjølie soner for tiden i Halden fengsel, og i den forbindelse har han blitt intervjuet i en episode av podcasten «For et liv!» fra Moss Avis, hvor han forteller sin versjon av det som skjedde da til slutt ble domfelt.

Den tidligere advokaten har sonet i litt over ett år, og forteller at han etter forholdene har det veldig bra.

– Det er et fengsel. Det har jeg dessverre gjort meg fortjent til, og så må man stille forventningene etter det, sier Sjølie innledningsvis i podcasten. Han mener dommen er riktig.

Sjølie forteller videre at en av hans styrker er at han får til ting hvis han bestemmer seg for det, men han erkjenner også at denne styrken ble hans bane.

– Det ble samtidig mitt kors. Det ble det jeg falt på, at jeg trodde jeg skulle få til ting jeg ikke fikk til. Det var en veldig fordel som jeg kanskje overdrev litt, sier Sjølie.

– Jeg lever veldig godt med at jeg tapte titalls millioner. Det jeg ikke lever så godt med er at andre tapte penger på at jeg ikke fikk til det jeg skulle, sier han senere.

Sjølie studerer for tiden matfag, og målet er å jobbe som kokk, når han slipper ut av fengselet.

– Jeg er usikker på hvor lett det blir med videre karriere som jurist, og jeg har tenkt at det kan hvile litt, sier Sjølie.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også