Advokatfirmaer planlegger gigafusjon – vil samlet omsette for rundt 37 milliarder kroner i året

Magic circle-firmaet Allen & Overy og det amerikanske advokatfirmaet Shearman & Sterling planlegger å fusjonere.
LONDON: Allen & Overy har hovedkontor i London (avbildet), mens Shearman & Sterling har sitt hovedkontor i New York. | Foto: NTB/AP Photo/Tony Hicks
LONDON: Allen & Overy har hovedkontor i London (avbildet), mens Shearman & Sterling har sitt hovedkontor i New York. | Foto: NTB/AP Photo/Tony Hicks

Det opplyser de to advokatfirmaene i en felles pressemelding.

Etter sammenslåingen vil det nye firmaet bestå av 3900 advokater og 800 partnere fordelt på 49 kontorer, med en samlet årlig omsetning på 3,4 milliarder dollar, eller rundt 37 milliarder norske kroner.

Til sammenlikning omsetter Norges største advokatfirma, Schjødt, for nærmere 1,9 milliarder kroner i året.

Det nye globale advokatfirmaet vil få navnet Allen Overy Shearman Sterling, forkortet A&O Shearman.

«Denne fusjonen er drevet av kundenes behov for et sømløst globalt tilbud av høyeste kvalitet og dybde for å støtte dem i å navigere i et stadig mer komplekst juridisk, regulatorisk og geopolitisk miljø», heter det i pressemeldingen.

Seniorpartner Wim Dejonghe i Allen & Overy kaller den planlagte fusjonen for «et spennende steg» for advokatfirmaet.

– Vi mener A&O Shearman vil være et advokatfirma ulikt noe annet i verden, sier han.

Seniorpartner hos Shearman & Sterling, Adam Hakki, mener kundebehovet for globale elitefirmaer aldri har vært større.

– Dette er virkelig et «game changing»-øyeblikk for begge firmaer, som vil skape et tilbud uten sidestykke for våre kunder, mener Hakki.

Den foreslåtte fusjonen er underlagt vanlige betingelser, inkludert at partnerne i de to firmaene må stemme over forslaget, opplyses det om avslutningsvis. 

Flere medier har også omtalt saken. En av disse, Financial Times, skriver at dette blir den første sammenslåingen av et såkalt magic circle-firma i London og en amerikansk konkurrent siden Clifford Chance slo seg sammen med Rogers & Wells i 2000.

Avisen skriver videre sammenslåingen blir en av de største transatlantiske fusjonene i advokatbransjen noensinne hvis den gjennomføres.

Ifølge Financial Times kommer nyheten om den nye fusjonen bare få måneder etter at fusjonsplanene mellom Shearman & Sterling og et annet stort advokatfirma, Hogan Lovells, kollapset. Det førte til at flere advokater forlot Shearman & Sterling.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også