– Det verste problemet jeg har nå, er at jeg mottar ti-tolv henvendelser om dagen fra folk som vil ha gjenopptatt saken sin

Advokat Arvid Sjødin merker betydelig pågang etter å ha fått Viggo Kristiansen og fetteren til Birgitte Tengs frikjent.
TRYKK: Arvid Sjødin forteller om tosifret antall henvendelser om dagen fra personer som ønsker å få behandlet saken sin på nytt. | Foto: Lise Åserud/NTB
TRYKK: Arvid Sjødin forteller om tosifret antall henvendelser om dagen fra personer som ønsker å få behandlet saken sin på nytt. | Foto: Lise Åserud/NTB

Høsten 2022 ble fetteren til Birgitte Tengs renvasket for anklagene om å ha drept sin kusine, mens Viggo Kristiansen rett før jul i fjor ble frikjent i Baneheia-saken. Sjødin har vært advokat for begge i årevis. Det har naturligvis ført til mye oppmerksomhet. 

I et lengre intervju med VG forteller Sjødin at han har et «greit forhold» til Kristiansen i dag, selv om han trakk seg som hans advokat i januar, som følge av konflikt innad i støttegruppen for den frikjente. Sjødin har fremmet et krav på over 1,8 millioner kroner for arbeidet med Viggo Kristiansen-saken, men har foreløpig blitt nektet vederlag, fordi lagmannsretten mener han og flere ikke har dokumentert tapt arbeidsfortjeneste.

Til VG forteller Sjødin at han for tiden også jobber med en oversikt over timene han har jobbet for å få Tengs-fetteren frikjent, og at dette skal sendes inn til staten.

På spørsmål fra avisen om Sjødin er stolt over frikjennelsene til fetteren og Kristiansen, svarer advokaten:

– Nei, jeg føler at jeg har gjort jobben min.

Sjødin forteller også om stor pågang fra andre som ønsker å få behandlet saken sin på nytt.

– Det verste problemet jeg har nå, er at jeg mottar ti-tolv henvendelser om dagen fra folk som vil ha gjenopptatt saken sin. Og det er et forferdelig problem, for alle tror at jeg har tid til å sitte og høre på gjerne 20 års ulykke, sier advokaten.

For tiden arbeider Sjødin med å få gjenopptatt sakene til Per Kristian Orderud og hans kone Veronica Orderud. Overfor VG bedyrer Sjødin at han blir pensjonist når den jobben er avsluttet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også