Haver signerer to eksterne partnere og åpner nytt kontor: – Vi er overbevist om at dette er en veldig god match

Advokatfirmaet etablerer sitt tredje kontor.
NYTT KONTOR: Finn Eide (t.v.) og Toralf Haver sammen med de to nye partnerne, Roy Arne Eike og Christoffer A. Falkeid. | Foto: Haver
NYTT KONTOR: Finn Eide (t.v.) og Toralf Haver sammen med de to nye partnerne, Roy Arne Eike og Christoffer A. Falkeid. | Foto: Haver

Saken er oppdatert 1. juni klokken 09.20 med sitater fra Falkeid og Eike.

Haver har i dag kontorer i både Stavanger og på Bryne. Nå slår advokatfirmaet seg ned også i Haugesund, skriver Haver i en pressemelding

– De mange samarbeidene vi har med spennende aktører i nordfylket, gjør at vi ser behovet for enda større nærhet til de dyktige menneskene og relevante næringsvirksomhetene i området, heter det i pressemeldingen.

I pressemeldingen nevnes det at Ryfylke, Sunnhordland og Haugalandet er spennende områder med store muligheter for bærekraftig verdiskaping og vekst, og at i regionene eksisterer viktige klynger for blant annet shipping, havvind, subsea, offshore, grønn energi, infrastruktur og tradisjonell industri.

– Det er veldig mye spennende som skjer innenfor en rekke bransjer i disse regionene. Dette ønsker vi å være med på, sier daglig leder Toralf Haver.

Haver, som er det nest største advokatfirmaet på Vestlandet, opplevde marginal vekst i fjor.

– I 2021 hadde vi et usedvanlig godt år, og vi er brukbart fornøyde med at vi har greid et enda litt bedre år i 2022. Dette til tross for at vi som de fleste andre, har merket at en del økonomiske forutsetninger som krigsutbrudd og prisstigning har påvirket aktivitetsnivået i markedet, uttalte Toralf Haver til AdvokatWatch i mars da årsregnskapet ble kjent.

To nye partnere

Kontoret skal ledes av to nye partnersigneringer, Christoffer A. Falkeid og Roy Arne Eike.

Falkeid er kontorfelle ved advokatkontoret Lea, Haavik, Helland og Falkeid i Haugesund. Han jobber primært med fast eiendom, entreprise, kontraktsrett, selskapsrett, arbeidsrett, familie-, arv- og skifterett samt strafferett.

Eike kommer fra partnertilværelse i Deloitte hvor han ifølge nettsidene til selskapet har spesialisering innenfor forretningsjuridisk rådgivning. Han bistår særlig aktører innen olje- og gassindustrien og eiendomsbransjen med bl.a. kontraktbistand, forhandlinger, kjøp og salg av virksomheter, omorganiseringer og strukturendringer, arbeidsrett, tvisteløsning med mer, opplyser Deloitte.

– Vi er svært fornøyde med å ha fått Eike og Falkeid med på laget. Med Eikes fokus på rådgivning og Falkeids kompetanse innen konfliktløsning er de to advokater som utfyller hverandre godt, sier Toralf Haver.

– Vant til å konkurrere med de store Oslo-firmaene

Haugesunds Avis har også omtalt saken. Overfor avisen avslører Falkeid at det var han og Eike som tok kontakt med Haver, med tanke på å åpne nytt kontor i sildabyen.

– Årsaken til at vi tok kontakt, var at vi ønsket å gå inn i et firma som er stort nok til å kunne tilby tilstrekkelig bredde og kompetanse, med ekspertise på alle vesentlige områder innen forretningsjus – men ikke så stort at vi mister oss selv og blir spist opp. Gjennom Haver sin størrelse og lokale røtter, er vi overbevist om at dette er en veldig god match. Haver er vant med å konkurrere med de store Oslo-firmaene i sørfylket, og ved etableringen i Haugesund tar vi sikte på å ha et fortrinn også i nordfylket, sier Falkeid til avisen.

Eike forteller at han i utgangspunktet ikke hadde tenkt å forlate Deloitte.

– Jeg har hatt det kjempefint i Deloitte og hadde i utgangspunktet ikke planer om å finne på noe nytt. Men da Falkeid ringte og vi senere opprettet kontakt med Haver, føltes det riktig, sier han.

Advokatbladet omtalte nyetableringen først.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også