Transaksjonspartner: – Kapitalmarkedet er for øyeblikket helt knusktørt for mange selskaper

Advokater melder om vesentlig mindre aktivitet i år enn tidligere, men fortsatt er det svært aktuelt å kjøpe selskaper av børs.
PARTNER: Ole Henrik Wille er partner i Wikborg Rein og leder for corporate, finance og tax. | Foto: Wikborg Rein
PARTNER: Ole Henrik Wille er partner i Wikborg Rein og leder for corporate, finance og tax. | Foto: Wikborg Rein

Det skriver Dagens Næringsliv.

Wikborg Rein-partner Ole Henrik Wille, som er leder av firmaets virksomhetsgruppe corporate, finance og tax, og som primært arbeider med M&A og kapitalmarkedstransaksjoner, sier til avisen at det er flere grunner til at det kan komme nye forsøk på å kjøpe selskaper av børs.

– Mange selskaper har falt ekstremt mye i kurs, og så er det mange selskaper som sliter med å få finansiering over børs. Kapitalmarkedet er for øyeblikket helt knusktørt for mange selskaper, sier advokat Wille til DN.

At det er vanskelig å hente penger over børs, gjør at det for mange er mer attraktivt å gå av børs med en sterkere finansiell eier. Utenlandske investorer tjener også på at kronekursen er svak. Det gjør norske selskaper attraktive.

Lumi, Magseis, Meltwater, NBX, NTS og Quantafuel er noen av oppkjøpene på Oslo Børs de siste månedene. Wikborg Rein har vært involvert i flere av dem. Det har også firmaer som Schjødt, Thommessen, Wiersholm og Bahr.

I Mergersmarkets sin M&A-rapport for første kvartal 2023 kom det frem at samlet transaksjonsverdi for fire av de største advokatfirmaene i Norge falt med nesten 90 milliarder kroner sammenlignet med første kvartal i fjor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også