Personopplysninger til tidligere Flyr-ansatte havnet på avveie etter konsulent-tabbe. Nå undersøker Datatilsynet lekkasjen fra Flyrs konkursbo

Det skriver E24.
UNDERSØKES: Datatilsynet undersøker lekkasje fra Kvale. | Foto: Stian Olsen / AdvokatWatch
UNDERSØKES: Datatilsynet undersøker lekkasje fra Kvale. | Foto: Stian Olsen / AdvokatWatch

I slutten av januar begjærte Flyr seg konkurs. Ifølge en kjennelse fra Oslo tingrett opplyste flyselskapet at det hadde en samlet gjeld på på 2,4 milliarder kroner da konkursen inntraff. Retten oppnevnte Kvale-partner Stine Dalenhag Snertingdalen som bostyrer.

I mars skrev E24 at personopplysninger til tidligere Flyr-ansatte var avveie etter konsulent-tabbe. Opplysninger om lønnen, feriepengene og fraværet til 400 ansatte det konkursrammede flyselskapet var blitt delt ved en feil av en av konkursboets innleide konsulenter. Datatilsynet ble informert om det som hadde skjedd.

Nå skriver samme avis at Datatilsynet undersøker lekkasjen.

– Status i saken er at den fortsatt er under behandling. Vi kan derfor ikke si noe mer om hvilke reaksjoner som vil komme fra Datatilsynet på dette tidspunktet, sier pressekontakt Anders Ballangrud i Datatilsynet til E24.

Ifølge nettstedet er en mulig reaksjonsform et overtredelsesgebyr som Kvale risikerer å måtte betale.

Stine Dalenhag Snertingdalen forteller at konkursboet til Flyr har avgitt en rapport til Datatilsynet kort tid etter lekkasjeepisoden oppstod. Hun har ingen kommentarer utover det. 

Kvale har for øvrig mistet en rekke bostyrere i 2023.

I februar gikk Ingrid Tronshaug til Wiersholm, mens Jon Skjørshammer har startet som partner i Langseth i mai.

Partner Robert Jensen er også på vei ut, ettersom han er utnevnt til lagdommer ved Agder lagmannsrett

En annen partner, Espen Hamar, står heller ikke lenger oppført på Kvales nettsider. Det er ukjent hva som er hans neste destinasjon.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også