Advokat siktet for seksuell omgang med mindreårig – har fratrådt som partner med umiddelbar virkning

Forsvareren bekrefter at mannen har sluttet i jobben.
LØSLATT: Ifølge Sør-Vest politidistrikt, som har hovedkontor i Stavanger, ble advokaten løslatt fra varetekt dagen etter at han ble pågrepet. | Foto: Carina Johansen/NTB
LØSLATT: Ifølge Sør-Vest politidistrikt, som har hovedkontor i Stavanger, ble advokaten løslatt fra varetekt dagen etter at han ble pågrepet. | Foto: Carina Johansen/NTB

En lokal Ap-topp på Vestlandet er siktet for seksuell omgang med en mindreårig gutt. Mannen har trukket seg fra alle verv, skriver flere medier, inkludert VG, som omtalte siktelsen først.

Mannens forsvarer, Odd Arild Helland i Advokatene Lea, Haavik & Helland, bekrefter overfor Nettavisen at mannen har jobbet som advokat. Han har fratrådt sin stilling med umiddelbar virkning, opplyser forsvareren.

– Min klient møtte fornærmede på en datingside med 18 års aldersgrense. Han la følgelig til grunn at fornærmede var over den seksuelle lavalder. Etter noen få treff fant han ut at fornærmede beklageligvis var under den seksuelle lavalder og avsluttet da forholdet umiddelbart, sier Helland.

– Han erkjenner at han har feilberegnet alderen på fornærmede og er klar over det strenge aktsomhetskravet strafferetten opererer med. Han har vært i avhør hos politiet og lagt alle kortene på bordet og er innstilt på å ta sin straff. Han er fryktelig langt nede og lei seg, legger han til.

Etter det AdvokatWatch kjenner til var mannen partner i mange år, og er nå fjernet fra advokatfirmaets hjemmesider.

Advokaten ble pågrepet av politiet torsdag i forrige uke. Han ble løslatt fra varetekt dagen etter.

Advokatfullmektig Siren Elise Finnvik i Elden bekrefter overfor Nettavisen at hun bistår fornærmede i en sak som omhandler seksuell omgang med en mindreårig, men ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også