Økokrim har henlagt John Fredriksens anmeldelse av Wikborg Rein-partner

Økokrim har henlagt John Fredriksens anmeldelse av Vegard Søraunet, Wikborg Rein-partner Snorre Nordmo og Aeternum Management.
GIKK TIL ANMELDELSE: John Fredriksen politianmeldte Vegard Søraunet, Snorre Nordmo og Aeternum Management. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
GIKK TIL ANMELDELSE: John Fredriksen politianmeldte Vegard Søraunet, Snorre Nordmo og Aeternum Management. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det skriver Dagens Næringsliv.

Henleggelsen går frem av et brev fra politiadvokat Maria Bache Dahl.

Det var Finansavisen som først skrev at Fredriksen hadde anmeldt Søraunet, Nordmo og Aeternum Management for grovt økonomisk utroskap. Han mener de har brutt forvaltningsavtalen ved å gjennomføre en investering i svenske Skistar med gearing. Det var Aeternum Capital, som forvaltes av Aeternum Management, som investerte i det svenske selskapet.

– Som forventet har Økokrim henlagt saken. Aeternum vil nå vurdere om den anmeldelsen som ble inngitt, er ulovlig. Spørsmålet er om WQZ har anmeldt i strid med straffelovens bestemmelser. Forvalter har til tross for mange purringer ennå ikke fått selve anmeldelsen fra WQZ eller advokat Jørn Terje Kristensen, sier Søraunet i en kommentar til Dagens Næringsliv.

– Det er veldig rart, sier advokat Kristensen om Økokrims henleggelse.

Fredriksens investeringsselskap WQZ Investments Group og management-selskapet Seatankers har ingen kommentar til at Økokrim har henlagt anmeldelsen, sier Ole Eikeland fra PR-firmaet Corpcann til avisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også