I vår ble advokaten fratatt bevillingen. Nå har han fått status som mistenkt

Økokrim har gitt den avskiltede advokaten status som mistenkt i det samme sakskomplekset som en eiendomsinvestor er tiltalt i, viser en fersk kjennelse.
MISTENKT: Det er Økokrim som har gitt Tor Hilmar Eggesvik status som mistenkt. | Foto: Tore Meek / NTB
MISTENKT: Det er Økokrim som har gitt Tor Hilmar Eggesvik status som mistenkt. | Foto: Tore Meek / NTB

I juli skrev Dagens Næringsliv at eiendomsinvestoren Øyvind Hornnæss er tiltalt for ulovlig å ha overført 3,1 millioner kroner fra et eiendomssalg til sin samboer og forlovede, for å unndra å betale på en gjeld på 15,6 millioner kroner. Nå har tidligere advokat Tor Hilmar Eggesvik fått status som mistenkt i det samme sakskomplekset, skriver Dagens Næringsliv.

Det går frem av en kjennelse fra Borgarting lagmannsrett.

Summen på 3,1 millioner kroner som Hornnæss er tiltalt for ulovlig å ha overført, skal ifølge tiltalen mot eiendomsinvestoren ha blitt overført fra oppgjørsmegler via advokat Eggesviks konto. Også flere andre poster i tiltalen mot Hornnæss og hans medtiltalte handler om slusing av penger gjennom klientkonto sommeren 2018, ifølge Dagens Næringsliv.

Det er Hjort-partner Pål Sverre Hernæs som forsvarer Eggesvik.

– Jeg har ingen noen kommentar og oppfatter Eggesvik som perifer i dette sakskomplekset, sier forsvareren i en kommentar til Dagens Næringsliv.

Statsadvokat Jens Halvard Bachke hos Økokrim er ordknapp om Eggesvik.

– Det er på det rene at han har status som mistenkt. Ellers kan jeg ikke kommentere noe nærmere om hva mistanken gjelder. Det ønsker jeg ikke nå av hensyn til etterforskningen, uttaler statsadvokaten til avisen.

Eggesvik ble i desember i fjor dømt til fire måneders fengsel for grovt bedrageri. I mars innstilte styret i Tilsynsrådet på å tilbakekalle bevillingen hans i kjølvannet av straffesaken. Den hadde da vært suspendert i to år i påvente av dommen. Advokatbevillingsnemnden tok forslaget til følge.

Nemnden nedla også forbud mot at Eggesvik får yte rettshjelp.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også