Sverre Tyrhaug tror kunstig intelligens kommer til å blåse nytt liv i diskusjonen om hvordan advokattjenester prises

Det sa Thommessen-sjefen i sitt foredrag på TechTorget denne uken.
MP: Sverre Tyrhaug leder Thommessen. Her er han på kontoret i VIA-bygget i Oslo. | Foto: Tonje Waal Karlsen / AdvokatWatch
MP: Sverre Tyrhaug leder Thommessen. Her er han på kontoret i VIA-bygget i Oslo. | Foto: Tonje Waal Karlsen / AdvokatWatch

– Timebasert prising er vanskelig når AI kan løse et problem på tjue sekunder, sa Tyrhaug i sitt foredrag tirsdag, ifølge Advokatbladet.

Thommessen-sjefen var en av flere aktører som holdt foredrag på TechTorget, en arena hvor advokater kan orientere seg og holde seg oppdatert på moderne IT-løsninger som er relevante for juridisk sektor. 

Årets arrangement fant sted i Gyldendalhuset i Oslo sentrum.

Ifølge Advokatbladet delte Tyrhaug under sitt foredrag tanker om hvordan kunstig intelligens kan føre til endringer i hvordan advokattjenester prises.

– Tjue sekunder av en timepris på sju tusen kroner vil ikke gi så mye inntekt. Så jeg tror vi igjen vil få en diskusjon om hvordan advokatbransjen priser tjenestene sine. Når kunstig intelligens virkelig begynner å rulle i bransjen, vil vi kanskje se løsninger der prisingen er verdibasert, eller basert på abonnementer, retaineravtaler og den type ting, sa Thommessen-sjefen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også