Gjensidige-advokat ble skjelt ut av milliardær under rettssak: – Jeg kan ikke gjøre noe med din hjernekapasitet

Det ble amper stemning i Hordaland tingrett under den andre rettssaken på bare litt over ett år mellom forsikringsselskapet Gjensidige og Magic Properties.
ÉN UKE: Rettssaken mellom Gjensidige og Magic Properties avsluttes fredag. | Foto: Aleksander Losnegård / AdvokatWatch
ÉN UKE: Rettssaken mellom Gjensidige og Magic Properties avsluttes fredag. | Foto: Aleksander Losnegård / AdvokatWatch

Gjensidige anklager eiendomsselskapet for forsikringsbedrageri og krever at et forsikringsbeløp på cirka 5,5 millioner kroner som ble utbetalt til Magic Properties etter en brann i Bergen sentrum i mars 2017 tilbakebetales.

Forretningsmannen og milliardæren Tom Rune Pedersen, som er daglig leder og styreleder i Magic Properties, har overfor Bergensavise kalt påstandene fra Gjensidige for «konstruerte og fullstendig grunnløse».

Han har også varslet flere nye søksmål mot forsikringsselskapet.

Denne uken møtes partene i Hordaland tingrett.

Det er advokat Merete Anita Utgård som fører saken på vegne av Gjensidige. Schjødt-partner Arild Dyngeland representerer Magic Properties.

Tirsdag ble det amper stemning i retten, skriver Bergensavisen.

– Jeg har svart deg, men jeg kan ikke gjøre noe med din hjernekapasitet. Jeg beklager, sa Pedersen i forbindelse med Utgårds utspørring av ham.

Eiendomsmilliardæren sa ifølge avisen også at Gjensidige-advokaten «burde gå hjem og skamme seg» når saken er ferdig, og at hun «snart får sparken».

Advokat Utgård konkluderte i en pause i saken med at hun ble skjelt ut.

– Jeg synes ikke det er greit, men han må stå for sin egen adferd. Det var personangrep i den forrige saken også, men jeg er overrasket over styrken i dette angrepet. Du må gjerne gjengi hva han sa, for jeg synes det er ganske voldsomt. Jeg har aldri blitt skjelt ut på den måten før, sa Utgård til BA.

Verken Pedersen eller advokat Dyngeland ville besvare BAs spørsmål.

Sist partene møttes i retten, var i fjor høst. 

Da mente forsikringsselskapet at Magic hadde stått bak omfattende vannlekkasjer i Tanks skole og Magic Hotel Korskirken i Bergen sentrum. Gjensidige sa derfor opp avtalen med Magic og nektet dem fremtidige kundeforhold. Magic gikk til sak for å opprettholde kundeforholdet, mens Gjensidige i et motsøksmål krevde til sammen 3,7 millioner kroner.

Den gangen fikk eiendomsselskapet medhold på alle punkter.

Den pågående rettssaken mellom partene avsluttes fredag.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også