Bostyrer får likevel full utbetaling

Advokat Arne Laastad får fullt salær etter konkursen i sykkel-VM.
BOSTYRER: Arne Laastad (innfelt) har vært bostyrer i Bergen 2017. | Foto: Marit Hommedal, NTB / Laastad Stavenes Advokatfellesskap
BOSTYRER: Arne Laastad (innfelt) har vært bostyrer i Bergen 2017. | Foto: Marit Hommedal, NTB / Laastad Stavenes Advokatfellesskap

Sykkel-VM i Bergen i 2017 ble en folkefest. Den økonomiske siden av arrangementet ble alt annet enn en fest, skulle det vise seg. Mesterskapet gikk med et dundrende underskudd, og arrangørselskapet Bergen 2017 ble slått konkurs våren 2018. Advokat Arne Laastad ble oppnevnt som bostyrer.

Konkursbehandlingen har vært tidkrevende, men nøyaktig hvor tidkrevende den har vært, har vært kjernen i en konflikt om salærene etter konkursen.

I fjor sommer skrev Bergensavisen at Hordaland tingrett kuttet salærkravet til bostyrer Arne Laastad fra 4,7 millioner kroner til 2,6 millioner kroner.

Det var et kutt på 45 prosent.

Samme avis skriver nå at Laastad likevel får full utbetaling. Det innebærer et salær på 4,7 millioner kroner, i tillegg til 1,2 millioner kroner i merverdiavgift.

Hordaland tingrett har på nytt tatt stilling til spørsmålet, etter at Gulating lagmannsrett tidligere i år tok anken fra Laastad og KPMG-partner og borevisor Anfinn Fardal til følge og opphevet kjennelsen fra juli i fjor.

Schjødt-partner Halvard Helle svarer på spørsmål på vegne av Laastad.

– Hordaland tingrett har nå endelig slått fast at at Laastads arbeid skulle godtgjøres fullt ut. Kjennelsen er på 60 sider og går grundig gjennom alle innsigelsene fra sykkelforbundet mot bostyrers arbeid. Disse viste seg å være grunnløse, og kritikken er fremsatt på et feilaktig grunnlag, skriver Helle i en e-post til Bergensavisen om kjennelsen, som retten avsa i august.

BA har spurt om Norges Cykleforbund vurderer å påklage utlodningen.

– Det er det for tidlig å svare på. Antakelig kan ikke sykkelforbundet bruke mer ressurser på denne bobehandlingen, svarer styremedlem Knut Glad.

Glad er for øvrig partner i Føyen.

Borevisor Fardal, som i fjor måtte se salæret bli kuttet fra 5,7 millioner kroner til 4 millioner kroner, får nå 5,4 millioner kroner, i tillegg til merverdiavgift.

Han er uenig i nedsettelsen, men er glad for å kunne legge saken bak seg.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også