Kvale bistår banker som skal innlede forhandlinger om sammenslåing

Hjartdal og Gransherad Sparebank og Skue Sparebank sikter mot å slå seg sammen og har i den anledning engasjert Kvale som felles juridisk rådgiver.
RÅDGIVER: Kvale er engasjert som felles juridisk rådgiver av de to bankene. | Foto: Tonje Waal Karlsen / AdvokatWatch
RÅDGIVER: Kvale er engasjert som felles juridisk rådgiver av de to bankene. | Foto: Tonje Waal Karlsen / AdvokatWatch

Det er en rekke fusjoner på gang i banksektoren. Det skaper arbeid for flere advokatfirmaer. Sist ut i rekken av bankene er altså Hjartdal og Gransherad Sparebank og Skue Sparebank, som nå skal innlede forhandlinger.

Det går frem av en børsmelding fra de to sparebankene.

Bakgrunnen for at de nå innleder forhandlinger med sikte på en sammenslutning av de to bankene, er et ønske om å styrke bankenes posisjon i lokalmiljøet. Den sammenslåtte banken skal ikke ha hovedkontor, og skal videreføre 16 kontorer i Hallingdal, Ringerike og Hjartdalsregionen.

Når bankene nå skal fremforhandle en sammenslutningsavtale, er det med Kvale som felles juridisk rådgiver. Advokatfirmaet har så langt ikke omtalt bistanden firmaet yter til de to aktørene i noen av sine egne kanaler.

Sammenslutningsavtalen skal etter planen forelegges bankenes styre i februar. Det tas sikte på å gjennomføre sammenslåingen i tredje kvartal.

Navnet på den sammensluttede banken skal være Skue Sparebank.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også