Advokat har fått i oppgave å tvangsselge gigantvilla: – Tror ikke jeg har sett maken

Berent Frieles eiendom på Hjellestad sør i Bergen er lagt ut på tvangssalg.
BESLUTTET I 2022: Eiendommen ble besluttet tvangssolgt av Hordaland tingrett allerede i 2022, men kommer først på markedet nå. | Foto: Aleksander Losnegård / AdvokatWatch
BESLUTTET I 2022: Eiendommen ble besluttet tvangssolgt av Hordaland tingrett allerede i 2022, men kommer først på markedet nå. | Foto: Aleksander Losnegård / AdvokatWatch

Advokat Christian Grahl-Madsen har fått i oppdrag å selge eiendommen som består av fem bygninger og en tomt med både skog og strandlinje. 

Det skriver Bergens Tidende.

Grahl-Madsen driver sitt eget advokatfirma. Det har de siste årene ligget på rundt 4,5 millioner kroner i årlig omsetning, viser selskapets årsregnskaper.

Hjellestad-eiendommen til forretningsmannen og kaffearving Berent Friele ble besluttet tvangssolgt allerede i 2022, men kommer først på markedet nå etter to av kreditorene, Nordea og DNB, har fått innvilget tvangssalg, skriver Bergens Tidende. Advokat Grahl-Madsen forteller at det allerede har vært interesse for eiendommen, men at tilbudene ikke har vært høye nok til nå.

– Jeg vil ha et bud som er over 50 millioner kroner. Hvor mye over skal jeg ikke ha sagt, men høyere enn det i hvert fall, sier Grahl-Madsen til avisen.

Friele er begjært konkurs av eiendomsinvestor Bjørn Hanevik, som sommeren 2021 lånte ham ti millioner kroner. Mandag møttes de i Hordaland tingrett. Der fikk Friele innvilget én måned til å vise at han har penger. Ifølge Bergensavisen forklarte kaffearvingen under mandagens rettsmøte at han har fordringer i størrelsesorden 340 millioner kroner.

I saken om konkursbegjæringen for Hordaland Tingrett er det Even Øistensen, som er partner i Advokatcompagniet, som representerer Friele, mens advokat og Harris-partner Pål Magne Bakka representerer Hanevik.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også