Advokatfirma får reklame-refs: – Vi kommer til å klage til Statsforvalteren

Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune mener reklamen Askø Advokatfirma viser frem på tre skjermer er bevegelig, og har bedt firmaet om å fjerne den. Advokatfirmaet er uenig i kommunens tolkning.
TRE SKJERMER: Reklamen vises på tre skjermer i firmaets lokaler på Grønland i Oslo. | Foto: Google Street View
TRE SKJERMER: Reklamen vises på tre skjermer i firmaets lokaler på Grønland i Oslo. | Foto: Google Street View

Det er Avisa Oslo som skriver om konflikten mellom Oslo kommune og Askø Advokatfirma. Sistnevnte har et kontor på Grønland i Oslo sentrum. Innenfor vinduene har advokatfirmaet satt opp tre skjermer med egenreklame. Det er denne reklamen som er kilden til konflikten mellom kommunen og Askø.

En privatperson har klaget advokatfirmaet inn til Plan- og bygningsetaten. 

Vedkommende reagerer på lysstyrken på skjermene og det han hevder er korte animasjoner når det byttes mellom de ulike bildene i fremvisningen. Klageren mener at skjermene er forstyrrende i bymiljøet på Grønland.

Etter å ha vurdert klagen, har Plan- og bygningsetaten nylig kommet frem til at reklamen på skjermene er å anse som ulovlig, skriver Avisa Oslo.

– Dette er åpenbart å betrakte som bevegelig reklame, da selv om stillbilder som byttes én gang om dagen også anses som bevegelig reklame, skriver etaten, som har gitt Askø beskjed om å fjerne reklamen innen 15. mars.

I vedtaket påpeker kommunen at de kan søke om å få reklamen godkjent.

Advokat Preben Justin Askø er uenig i kommunens vurdering. 

– Når det gjelder hva som regnes som bevegelig reklame, er vi uenige med kommunen. Det kommer vi til å klage til Statsforvalteren, og se hvordan de vurderer dette, forteller advokaten og grunnleggeren til Avisa Oslo.

I påvente av klagebehandlingen hos Statsforvalteren, ønsker advokatfirmaet å endre innstillingene på skjermene, opplyser advokaten. Å søke om en eventuell godkjenning fra kommunen vil advokatfirmaet først vurdere i etterkant av Statsforvalterens behandling av klagen, legger han til.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også