Nå har jurister i bank, forsikring og finans fått sin egen forening

Foreningen ble etablert torsdag og har om lag 450 medlemmer.
NYVALGT LEDER: Ingrid Olsen Teigland fra DNB Bank er valgt til leder for Finansjuristene. | Foto: Juristforbundet
NYVALGT LEDER: Ingrid Olsen Teigland fra DNB Bank er valgt til leder for Finansjuristene. | Foto: Juristforbundet

Juristforbundet omtaler etableringen på sine hjemmesider.

Foreningen skal arbeide for bedre lønns- og arbeidsvilkår, og ivareta medlemmenes interesser opp mot arbeidsgiverorganisasjonen Finans Norge. Foreningen som har fått navnet Finansjuristene blir den fjerde i Juristforbundet – Privat, forbundets seksjon for privatansatte jurister.

– Etableringen av Finansjuristene som en egen forening i Juristforbundet vil styrke fellesskapet blant jurister i finanssektoren og bidra til bedre ivaretakelse av våre faglige interesser. Sammen kan vi møte bransjens utfordringer og forme fremtiden for juridisk praksis i finanssektoren, sier den nyvalgte lederen, Ingrid Olsen Teigland fra DNB Bank, før hun legger til:

– Jeg ser spesielt frem til å samarbeide med andre finansjurister og er glad for at vi nå får en arena der vi kan dele både kompetanse og erfaringer.

I styret får Teigland selskap av Øyvind Vågsvær fra Fremtind Forsikring (nestleder), og Eline Ekker og Kjell-Arild Reehorst fra Gjensidige Forsikring.

Overenskomsten med Finans Norge ble klar i januar i fjor.

– Dette er et gledelig resultat av vår satsning på å styrke det kollektive arbeidet i privat sektor, sier leder for Juristforbundet – Privat, Anders Schrøder Amundsen om etableringen av den nye foreningen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også