Advokatsamarbeid får grønt lys

Et flertall i kommunestyret i Lillehammer sier ja til Øyers ønske.
GRØNT LYS: Lillehammer, her representert ved Storgata i sentrum, sier ja til advokatsamarbeid med Øyer. | Foto: Solveig Vikene / NTB
GRØNT LYS: Lillehammer, her representert ved Storgata i sentrum, sier ja til advokatsamarbeid med Øyer. | Foto: Solveig Vikene / NTB

Etter at Øyers egen jurist sluttet, har kommunen ønsket å kjøpe seg inn i advokatsamarbeidet som Lillehammer og Ringebu har. I februar vedtok kommunestyret i Øyer å sette av 500.000 kroner i året til samarbeidet. Denne summen vil gi kommunen omtrent 350 timer advokatbistand.

Pengene Øyer vil gå inn med skal brukes på en ny advokat til samarbeidet på Lillehammer, som i dag består av tre ansatte advokater og én fullmektig.

Det finnes flere slike advokatsamarbeid rundt om i landet, hvor kommuner som hver for seg kanskje ikke har stort nok behov for juridisk bistand til å ansette egen advokat, har gått sammen og investert i en felles advokat.

Før påsken sa Lillehammer ja til nabokommunens ønske om å få være med i advokatsamarbeidet, skriver lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen.

Det er kommuneadvokat Thor Kristian Høilund i Lillehammer glad for.

– Dette vedtaket vil gagne alle de tre kommunene ved at vi kan tilby flere og bedre tjenester, sier kommuneadvokaten til avisen.

Han mener utvidelsen vil finansiere seg selv i løpet av ett til to år.

Kommunestyret i Ringebu skal ta stilling til saken denne måneden.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også