Ny undersøkelse: Arbeidsledigheten øker blant nyutdannede jurister

Selv om arbeidsledigheten øker litt blant nyutdannede jurister, er det flere positive ting å ta med seg for disse, ifølge en ny undersøkelse.
NY UNDERSØKELSE: Oppdragsgiver for kandidatundersøkelsen er Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NY UNDERSØKELSE: Oppdragsgiver for kandidatundersøkelsen er Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Saken er oppdatert 25. april.. Tidligere stod det at arbeidsledigheten i 2021 var på 5,2 prosent. Det riktige tallet er 3,5 prosent.

Mandag ble de første resultatene fra Nifus nasjonale kandidatundersøkelse offentliggjort

Undersøkelsen handler om overgang fra utdanning til arbeid for masterkandidater uteksaminert vårsemesteret 2023, og er basert på svar fra totalt 18.667 nyutdannede masterstudenter.

Ifølge undersøkelsen, som er gjennomført cirka seks måneder etter fullført utdanning, opplevde jurister liten grad arbeidsledighet eller andre former for mistilpasning i arbeidsmarkedet. Ledigheten blant kandidater innen juridiske fag var på 6,3 prosent. Det er økning fra den forrige kandidatundersøkelsen i 2021, da ledigheten lå på 3,5 prosent.

Andelen som opplever at jobbinnhold matcher godt med utdanningsinnhold er størst blant jurister (66 prosent).

Undersøkelsen viser videre at omtrent to av tre kandidater mener mastergrad er passende utdanningsnivå for jobben de har. Også her er andelen høyest blant jurister, med 83 prosent.

Hele undersøkelsen kan du se her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også