Liv Monica Stubholt innstilles som ny styreleder i landbasert lakseoppdretter

– Hun vil med sin erfaring fra sjømatindustrien, politikk og juss styrke styret med verdifull innsikt.
INNSTILT: Liv Monica Stubholt blir ny styreleder i landbasert oppdretter. Her sammen med statsminister Jonas Gahr Støre i 2022. | Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
INNSTILT: Liv Monica Stubholt blir ny styreleder i landbasert oppdretter. Her sammen med statsminister Jonas Gahr Støre i 2022. | Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Partner Liv Monica Stubholt i Selmer innstilles som ny styreleder etter Eirik Sørgård som skal gå av med pensjon, skriver den landbaserte lakseoppdretteren Gigante Salmon i en børsmelding. Hun har vært styremedlem i selskapet siden 2022.

– Hun vil med sin erfaring fra sjømatindustrien, politikk og juss styrke styret med verdifull innsikt, heter det i børsmeldingen.

– Nominasjonskomiteen uttrykker stor tillit til hennes kvalifikasjoner til å påta seg rollen som styreleder. Med Liv Monica Stubholt som styreleder sikres ikke bare den faglige kompetansen som er en forutsetning for å lede styrets arbeid i et notert selskap, men også kontinuitet i styrets arbeid, står det videre.

Stubholt har vært partner i Selmer siden 2015 hvor hun leder advokatfirmaet ESG- og compliance-team. Hun arbeider primært med virksomheter i energisektoren og sjømatindustrien, ifølge Selmer.

– Jeg er opptatt av å utvikle en kommersielt sterk og bærekraftig landbasert oppdrettsindustri i Norge. Gigante Salmon har en rolle å spille i å utnytte både sjømatindustriens kompetanse og den kapasitet som allerede finnes i Norge og nordområdene, uttaler Stubholt i meldingen.

– I forbindelse med at jeg foreslås som ny styreleder er jeg særlig glad for at Kjell Lorentsen har akseptert å tiltre som administrerende direktør på fast basis. Jeg ser fram til å arbeide sammen med en erfaren og energisk grûnder og leder, legger hun til.

Med seg i Gigante Salmon-styret får hun Kristian Lorentsen, Dagfinn Eliassen og Iselin Tenfjord.

Gigante Salmon startet produksjonen i sitt landbaserte anlegg på Lille Indre Rosøy i Rødøy kommune i Nordland i januar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også