Slår seg sammen i nord: – For å befeste og utvikle en slik posisjon er vi nødt til å satse, noe vi nå gjør

Angell Advokatfirma og Advokatfirmaet Kirkesæther & Co blir fra 1. juli ett firma, og fortsetter under Angell. 
SLÅR SEG SAMMEN: Thomas Benson (styreleder i Angell), Alf Kirkesæther (styreleder i Kirkesæther & Co) og Snorre Nordby (daglig leder i Angell). | Foto: Børge Breimo Helstrøm.
SLÅR SEG SAMMEN: Thomas Benson (styreleder i Angell), Alf Kirkesæther (styreleder i Kirkesæther & Co) og Snorre Nordby (daglig leder i Angell). | Foto: Børge Breimo Helstrøm.

Det opplyser sistnevnte i en pressemelding. 

Advokatfirmaet Kirkesæther & Co går inn i Angell og vil fra 1. juli være ett firma. Nye Angell advokatfirma vil fra sommeren ha ett kontor i Bodø og ett kontor i Hammerfest. 

«Vi styrker vår posisjon som et av de ledende advokatfirmaene i Nord-Norge», skriver firmaet i pressemeldingen. 

Daglig leder i Angell, Snorre Nordby, sier i meldingen at de har opplevde økt oppdragstilfang de siste årene fra hele Nord-Norge, og da særlig i Finnmark. 

– Da vi etter hvert forstod at det var mulig å etablere Angell Advokatfirma i Finnmark var det en «no brainer». Vi er utrolig stolte og glade av å utvide virksomheten vår. Vi ønsker å være et ledende advokatfirma for næringslivet, det offentlige og privatpersoner i hele Nord-Norge, uttaler han og fortsetter: 

– I tillegg styrker vi muligheten til å dekke behovet for juridisk bistand i straffesaker og i ulike sakstyper for domstolene. For å befeste og utvikle en slik posisjon er vi nødt til å satse, noe vi nå gjør. 

Etter sammenslåingen vil firmaet bestå av 15 ansatte, fordelt på de to kontorene. Kirkesæther & Co sitt årsregnskap for 2023 er ennå ikke klart, men i 2022 omsatte firmaet for 5,3 millioner kroner. Angell på sin side omsatte for 19,4 millioner kroner i 2022. 

Styreleder i Kirkesæther & Co, Alf Kirkesæther, uttaler i meldingen at de er veldig fornøyde. 

– For oss blir det spennende å ta del i et større advokatfirma. Vår størrelse gjør at vi kan tilby god og spesialisert bistand til hele Nord-Norge. Vi har merket oss at Angell Advokatfirma også har håndtert store saker den siste tiden og er i en god posisjon til også videreutvikle det i Finnmark, mener han. 

AdvokatWatch har de siste månedene fortalt at det er en rekke fusjonsrykter i bransjen.

– Vi tror det kommer til å skje fusjoner i advokatmarkedet, men vi har ikke vært og er ikke i konkrete fusjonsdialoger. Det er heller ikke noe vi søker. Jeg har notert at noen i bransjen sier at hvis det kommer et godt tilbud, så vil de vurdere det. Der er ikke vi, uttalte managing partner Fred Arthur Andersen i Clp til AdvokatWatch mandag.

Clp har selv hatt flere interessenter, ifølge AdvokatWatchs opplysninger.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også