Kommunal virksomhet har brukt over 1,1 millioner kroner på advokatbistand i forbindelse med oppsigelse

En kommunalt eid bedrift i Kristiansand sa i forrige uke opp toppsjefen.
HAR BISTÅTT: Nicolay Skarning har bistått Kjøkkenservice Industrier (KSI) i forbindelse med saken. | Foto: Simonsen Vogt Wiig
HAR BISTÅTT: Nicolay Skarning har bistått Kjøkkenservice Industrier (KSI) i forbindelse med saken. | Foto: Simonsen Vogt Wiig

Før oppsigelsen ble vedtatt av styret i Kjøkkenservice Industrier (KSI) tirsdag 21. mai, hadde selskapet brukt 1,1 millioner kroner på advokatbistand. 

Det er lokalavisen Fædrelandsvennen som har fått innsyn i saken. 

Toppsjefen i KSI fikk beskjed om at han må gå på dagen og ble innvilget lønn i oppsigelsestiden på fem måneder. Simonsen Vogt Wiig-partner Nicolay Skarning og fullmektig Julie Winberg har bistått KSI i prosessen.

– Dette er en kompleks sak som vi har tatt på ytterste alvor. Derfor har vi brukt nødvendig tid og ressurser både internt og eksternt med advokatbistand for å være sikker på vurderingene som blir gjort, sier Hans Georg Høgevoll-Garstad, som er styreleder i KSI, til Fædrelandsvennen.

Høgevoll-Garstad er forberedt på at beløpet til advokatbistand vil øke.

Den nå oppsagte toppsjefen ble i april frifunnet for grov økonomisk utroskap mot bedriften etter en rettssak i Agder tingrett i mars.

Wigemyr-partner Kai Knudsen sier til Fædrelandsvennen at oppsigelsen hans klient fikk før han måtte forlate bedriften er «en hybrid mellom en oppsigelse og avskjedigelse», og har omtalt den som usaklig.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også