Daglig leder i Bull Årstad: – Det er trist og sterkt beklagelig at andre og vårt firma ser ut til å ha blitt ført bak lyset

Daglig leder Lars Kåre Pedersen sier Bull Årstad samarbeider med tilsynsmyndighetene for å finne ut hva som har skjedd i saken, der en tidligere partner skal ha drevet fiktiv lånevirksomhet.
SAMARBEIDER: Daglig leder Lars Kåre Pedersen i Bull Årstad sier advokatfirmaet samarbeider med tilsynsmyndigheter. | Foto: Anne Lise Norheim
SAMARBEIDER: Daglig leder Lars Kåre Pedersen i Bull Årstad sier advokatfirmaet samarbeider med tilsynsmyndigheter. | Foto: Anne Lise Norheim

Torsdag ble det kjent at en tidligere partner i Bull Årstad tilsynelatende skal ha drevet fiktiv lånevirksomhet med hundrevis av millioner kroner. Dagens Næringsliv omtalte først at det var snakk om en advokat, mens Sandnesposten omtalte kravene i boet først. 

Den tidligere partneren skal ha blitt politianmeldt av tidligere kolleger i slutten av mai. Bare dager etter dette, døde han. Dagens Næringsliv skriver at familien har valgt å være åpen om at advokaten valgte å avslutte livet.

– Familien er i sjokk og dyp sorg. Vi håper på å få en forklaring på hva som har skjedd etter at politi og bobestyrer har gjort sine undersøkelser, sier familiens advokat Jacob S. Bjønness-Jacobsen i Grette til avisen.

AdvokatWatch har vært i kontakt med daglig leder Lars Kåre Pedersen. Han viser til en uttalelse advokatfirmaet har lagt ut på sine nettsider.

«Vårt advokatfirma har nylig oppdaget at en tidligere partner hos oss har avgitt uriktige erklæringer på advokatfirmaets brevark, til navngitte investorer, om at firmaet innestår for riktig tilbakebetaling av deres investerte kapital. Dette kan ha påført et ukjent antall investorer og vårt firma risiko for økonomisk tap», heter det innledningvis i meldingen.

– I erklæringene har den tidligere partneren skrevet at det er deponert underliggende sikkerhet med bestemte beløp for investeringen. Vi er ikke kjent med slike deponeringer eller sikkerhet, sier Pedersen.

Ifølge Bull Årstad har ikke advokatfirmaet noe registrert klientforhold til flere av personene og foretakene som har investert.

«I tillegg har vi fått opplyst at den tidligere partneren utarbeidet fiktive låneavtaler», står det i meldingen.

– Det er trist og sterkt beklagelig at andre og vårt firma ser ut til å ha blitt ført bak lyset og blitt påført risiko for tap. Vi samarbeider med tilsynsmyndighetene for å finne ut hva som har skjedd i denne saken, sier Pedersen.

Partneren sluttet i advokatfirmaet 31. desember i fjor.

– Vi er overrasket over det vi har funnet ut den siste tiden og ønsker å komme til bunns i saken. Vi har den største medfølelse med hans nærmeste familie og pårørende. Flere av våre medarbeidere har kjent avdøde gjennom mange år og er preget av det som har skjedd, sier Pedersen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev