AdvokatWatch

Lagmannsretten: Mangelfull rådgiving fra advokat førte til milliontap for bedrift

Entreprenørselskapet Consto Nord krevde erstatning for tap, som følge av mangelfull rådgiving fra advokaten sin i en tvistesak. Nå har selskapet vunnet frem i lagmannsretten.

Hålogaland lagmannsrett. | Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

I mai 2019 ble entreprenørselskapet Consto Nord dømt av Ofoten tingrett til å betale Narvik kommune 8,5 millioner kroner etter en tvist, som gjaldt sluttoppgjøret i en større enterprisekontrakt i forbindelse med rehabilitering av Narvik rådhus.

Narvik kommune hadde tidligere tilbudt forlik både før rettssaken og under hovedforhandling, men Consto aksepterte ikke tilbudene.

I april 2020 tok Consto ut søksmål mot Tryg forsikring som ansvarsforsikringsselskap for førstnevntes advokat, med krav om erstatning for tap, som følge av mangelfull rådgivning fra advokatens side vedrørende forlikstilbud som Narvik kommune fremsatte. Opprinnelig krevde Consto erstatning, som følge av advokatens oversittelse av søksmålsfrist, men påstandsgrunnlaget ble endret før saken i tingretten.

Trondenes tingrett konkluderte i desember i fjor med at advokaten hadde opptrådt erstatningsbetingende uaktsomt i sin rådgiving vedrørende forlikstilbudene fra kommunen. Tryg forsikring ble dømt til å betale 8,6 millioner kroner til Consto, pluss sakskostnader på 841.575 kroner. Tryg anket dommen til lagmannsretten, og ankeforhandling ble avholdt 6. og 7. september i Tromsø.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til AdvokatWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch