Advokat i oppgjørskrangel etter hotellkjøp

I fjor sommer kjøpte advokat og eiendomsinvestor Erlend Follegg alle aksjene i Wadahl Høgfjellshotell gjennom hans selskap Gondolin. Mer enn ett år senere er aksjene fortsatt ikke betalt, og nå er det tatt arrest i verdier for inntil 2,2 millioner kroner i advokatens selskap.
Tinghuset i Sandvika. | Foto: Domstol.no
Tinghuset i Sandvika. | Foto: Domstol.no

Det skriver Telemarksavisa.

Det er osloselskapet Johan Michelet AS, som eide 37 prosent av høyfjellshotellet, som har saksøkt Follegg-kontrollerte Gondolin.

– Det er jo trist å måtte gå rettens vei for å ta arrest for å få betalt. Jeg er jo litt usikker på om dette handler om viljen eller evnen til å betale eller en kombinasjon av disse to, sier Herman Michelet i Johan Michelet AS.

Johan Michelet AS fikk tingrettens medhold til å ta arrest for inntil 2,2 millioner kroner. I skrivende stund er arresten fortsatt registrert, ifølge Proff Forvalt.

Erlend Follegg sier til Telemarksavisa, at de ikke er enig i kjennelsen fra retten om arrest for å sikre manglende oppgjør for aksjene. Ifølge Follegg er det uenighet rundt verdien på aksjene.

– Selv om vi ikke er enig i denne kjennelsen skal vi ikke påtvinge noen aksjer i selskapet og det er inngått en dialog med Johan Michelet AS om oppgjør for å slette arresten i våre verdier, sier Follegg til avisen.

Follegg har tidligere vært advokat i PwC og Wikborg Rein. Han ble partner i Lund & Co Advokatfirma i 2012, og der etablerte han to avdelingskontorer i Notodden og Porsgrunn.

"I 2014 ble dette selskapet delt ved at Erlend Follegg overtok kontoret i Telemark og det ble etablert et selvstendig kontor i Oslo under navnet Follegg & Co Advokatfirma AS", skriver sistnevnte på sine egne nettsider.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også