Knut Helge Hurum i Fend ny advokat for tidligere Bitcoins Norge-kunder

Da erstatningssaken mot Bitcoins Norge gikk i tingretten, ble det diskusjon om salærkravet til advokatfirmaet Berngaard, som representerte tidligere kunder av Bitcoins Norge. Nå har de tidligere kundene byttet advokat.
Knut Helge Hurum. | Foto: Fend
Knut Helge Hurum. | Foto: Fend

Det var i september, at Bitcoins Norge-rettssaken ble avsluttet i Sør-Rogaland tingrett.

66 tidligere kunder krevde enn 25 millioner kroner i forbindelse med at Ole-André Torjussen i Bitcoins Norge tvangssolgte bitcoin-beholdningen deres i juli 2019.

Partner Kim Andre Svenheim i Pind representerer Torjussen i saken. Da hovedforhandlingen gikk mot slutten i tingretten, reagerte Svenheim på motpartens salærkrav.

Berngaard, som representerte de tidligere kundene, hadde bokført totalt 1296 advokattimer i saken. Dette utgjorde et salærkrav på over fem millioner kroner.

– Altfor høyt. Jeg reagerer på tidsbruken, sa Svenheim i retten.

Partner Lasse Ødegaard i Berngaard forsvarte imidlertid tidsbruken, og viste til at firmaet hadde jobbet med saken i to år, og at det var et stort antall klienter involvert.

– Ja, det blir mange timer, men det har vært en krevende sak, og regningen er selvsagt høyst reell, sa Ødegaard.

De tidligere kundene tapte erstatningssaken i tingretten, og ble dømt til å betale Torjussens saksomkostninger på over to millioner kroner.

Nå har de tidligere kundene valgt å anke dommen fra tingretten. Samtidig bytter de advokat til Knut Helge Hurum i Fend, skriver E24.

Torjussen er imidlertid sikker på ny seier.

– Men som jeg har sagt tidligere, så er det synd at motparten må betale enda mer til advokatene sine. Saken burde aldri kommet så langt som til domstolene, sier han til E24.

Advokat reagerer på motpartens regning: – Altfor høyt 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også