AdvokatWatch

Høyesterett har satt av to dager til saken mellom Rogstad og VG

Rogstads søksmål mot VG skal behandles i Høyesterett 1. og 2. mars 2022.

Foto: Stian Olsen

Det går fram av Høyesteretts berammingsliste.

Saken dreier seg om VGs adgang etter åndsverkloven til å gjengi fotografier av medarbeidere i Rogstad i sine reportasjer om advokatfirmaet.

VG publiserte i 2020 og 2021 en rekke kritiske artikler om Rogstad. I den anledning brukte avisen flere portrettbilder av advokatene fra firmaets nettside. Det ble også hentet bilder fra en av de omtalte advokatenes Facebook-profiler.

I april i fjor tok advokatfirmaet ut søksmål mot VG og en journalist.

I søksmålet ble det fremsatt krav om erstatning/vederlag etter åndsverkloven, og krav om dom mot ytterligere spredning av bildene.

Rogstad tapte mot VG både i tingretten og lagmannsretten. I slutten av november besluttet Høyesteretts ankeutvalg, at Rogstads søksmål mot VG skulle behandles i Høyesterett.

Ifølge berammingslisten skal Rogstad representeres av Andreas Galtung og tidligere styreleder i advokatfirmaet, Steingrim Wolland.

Advokat Halvard Helle i Schjødt representerer VG. I desember opplyste Journalisten, at Norsk Redaktørforening (NR) blir partshjelper i saken om bildebruk. Advokat Jon Wessel-Aas representerer NR i saken.

Advokatfirmaet tapte i tingretten og lagmannsretten – nå skal Høyesterett behandle Rogstads søksmål mot VG

Rogstad etablerer seg i ny by

Rogstad-advokat: – Jeg har gått fra gatejurist til tilnærmet «gratisjurist» 

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch