Han har bakgrunn som politiadvokat – nå blir han fast forsvarer: – Kan være nyttig

Gaute Nilsen blir Harald Otterstads etterfølger ved Søndre Østfold tingrett.
Søndre Østfold tingrett har rettssteder i Fredrikstad, Halden, Moss og Sarpsborg. Gaute Nilsen skal ha base her ved sistnevnte. | Foto: Domstoladministrasjonen
Søndre Østfold tingrett har rettssteder i Fredrikstad, Halden, Moss og Sarpsborg. Gaute Nilsen skal ha base her ved sistnevnte. | Foto: Domstoladministrasjonen

Det er Sarpsborg Arbeiderblad som omtaler at advokat Gaute Nilsen fra 1. april blir fast forsvarer ved Søndre Østfold tingrett, som har rettssteder i Fredrikstad, Halden, Moss og Sarpsborg.

Nilsen skal ha base i Sarpsborg i sin nye jobb.

Han har 15 års bakgrunn som politiadvokat. Den erfaringen vil han nå dra nytte av som fast forsvarer, forteller Nilsen til lokalavisen.

Den andre faste forsvareren som har base i Sarpsborg, advokat Kristin Morch, har for øvrig også bakgrunn som politiadvokat.

– At vi har en sånn bakgrunn er helt uproblematisk i rollene som faste forsvarere. Å ha sett ting fra påtalemyndighetens ståsted kan være nyttig i forsvarerjobben, sier advokat Nilsen til avisen.

Før han fikk jobb i politiet, var det barnevernstjenesten som var Nilsens arbeidsgiver. De siste syv årene har 53-åringen som privatpraktiserende advokat hatt en variert arbeidshverdag.

– Etter at jeg sluttet som politiadvokat har jeg jobbet med flere ulike typer. I tillegg til strafferett og andre ting har det blant annet vært en del barnevernssaker. Jeg vil også i framtiden ha litt ulike oppdrag, men fra 1. april vil det i all hovedsak handle om strafferett.

– Som fersk advokatfullmektig er det akkurat det du lurer på 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også