AdvokatWatch

Justisministeren foreslår tidligere riksadvokat som mekler i advokatstrid

Justisminister Emilie Mehl (Sp) vil ha tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch inn som mekler i striden med Advokatforeningen, men foreningen er skeptisk.

Tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch. | Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

I den fastlåste uenigheten mellom staten og landets forsvarsadvokater om salærkravet og retten til å forhandle direkte med staten foreslo justisminister Mehl like før påske å trekke inn tidligere statsadvokat Tor-Aksel Busch som mekler. Ifølge Mehl kan Busch bringes inn som en uavhengig tredjepart, skriver Rett24 mandag kveld.

I konflikten om salærsatsene for norske forsvarsadvokater har boikotten om å føre saker i Høyesterett ført til at det nå står 15 straffesaker i kø. Lederen for Høyesterett, justitiarius Toril M. Øie, har flere ganger uttrykt sin bekymring over situasjonen.

Busch bekrefter til Rett24 at han er blitt forespurt om å ha en slik rolle, og at han er villig til å stille dersom begge partene godtar det.

Advokatforeningen uttrykker i et brev til statsråden søndag imidlertid skepsis til Busch som mekler alene på grunn av hans begrensede erfaring som mekler, selv om han har god innsikt i de berørte temaene. De har derfor spurt riksmekler Mats Ruland om å ta oppgaven med å mekle.

– Kombinasjonen av Busch og Ruland, eventuelt en annen med lignende meklererfaring, tror vi vil gi de beste forutsetning for å hjelpe partene å komme fram til en løsning, skriver Advokatforeningen.

Advokatstreiken: – Vi håper og tror at det er mulig å komme til en løsning i løpet av kort tid

Konkurransetilsynet etter møtet med Advokatforeningen: – Vi vil følge utviklingen videre

Justis- og beredskapsministeren i nytt brev: Åpner for å bringe inn en nøytral tredjepart, forutsatt at advokatene avslutter streiken

Tidligere advokat og DA-direktør ber Mehl droppe reversering av domstolsreformen  

Mer fra AdvokatWatch

Henlegger anmeldelse mot Per Danielsen

Oslo politidistrikt åpner ikke etterforskning mot advokat Per Danielsen i faktureringssak, etter at han ble anmeldt av bostyrer for tvangsoppløsningsboet til Rondeslottet Hotell, Anders G. Bjørnsen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch