AdvokatWatch

Forretningsadvokat må belage seg på ny runde i retten

Forretningsadvokat ble frifunnet i tingretten, nå anker motparten dommen.

Forretningsadvokaten vant i Nord-Troms og Senja tingrett, men må nå møte på nytt i retten. | Foto: Rune Stoltz Bertinussen/NTB

I mars ble forretningsadvokat og medeier i Codex Advokat Tromsø, Bård Harila, frifunnet for et erstatningskrav på 3,2 millioner kroner fra Myrbakk Eiendom.

Eiendomsinvestor Ernst Myrbakk saksøkte Harila, som var hans tidligere advokat, for et eiendomssalg sistnevnte gjorde. Myrbakk mener forretningsadvokaten unnlot å informere ham om mulig foreldelse.

Tingretten konkluderte med at Harila hadde opptrådt uaktsomt, men at det ikke forelå årsakssammenheng. Advokaten ble derfor frikjent.

Nå bekrefter Ernst Myrbakk overfor Nordlys at han anker dommen.

– Jeg er tilfreds med at tingretten kom til at det forelå mange brudd på god advokatskikk, men jeg anker for å få frem hele sannheten, sier Myrbakk.

Bård Harila ønsker ikke å kommentere saken. Da dommen var klar, uttalte han til samme avis:

– Jeg hadde tro på at det skulle gå den veien, men det er likevel en lettelse å se det svart på hvitt. For meg har det aldri dreid seg om de 3,2 millionene, men anklagen om at jeg skal ha lurt venner og bekjente for penger. Det var viktig for meg å få avkreftet.

Tingretten mener at forretningsadvokaten utviste «en manglende bevissthet om sine ulike roller» – ble likevel frikjent

Eiendomsinvestor mener forretningsadvokat unnlot å informere ham om mulig foreldelse  

Mer fra AdvokatWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra FinansWatch