Tingrettsdommer kuttet advokatsalær med 200.000 kroner

Etter en garasjekonflikt forlangte advokaten 450.000 kroner, men tingrettsdommeren reduserte salæret.
Agder tingrett i Arendal. | Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
Agder tingrett i Arendal. | Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

Det skriver Agderposten.

En konflikt om en garasjeplass mellom to naboer endte i Agder tingrett. Agderposten beskriver at konflikten gikk ut på at det i sin tid ble inngått en avtale mellom de to naboenes forgjengere om at den ene skulle få lov å bygge en garasje på tomten til den andre.

Tingrettsdommer Øyvind Strand slo fast at en avtale er en avtale og naboen får bygge garasjen. Parten som ville nekte naboen å bygge garasje stod med det igjen med både sin egen advokatregning og motpartens advokatregning, med ankefrist på fire uker.

Advokaten til naboen som fikk bygge sin garasje forlangte 450.000 kroner i advokatsalær. Tingrettsdommer Strand gikk ikke med på beløpet, og reduserte advokatregningen til 250.000 kroner. Naboen som ville nekte naboen å bygge garasje står med det igjen med en regning på 350.000, sett mot en regning som kunne endt på over en halv million kroner for garasjekonflikten.

Departement har behov for analyser og utredning av ulike juridiske og økonomiske problemstillinger – skal inngå rammeavtale

Far og sønn fullførte jussutdannelsen på samme dag: – Artig at det klaffet slik

Oslo-skytingen: Dette Elden-teamet skal forsvare siktede

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også