Lederen for forretningsjuridisk avdeling i Virke er utnevnt til tingrettsdommer

Advokat Hege Stensland Sveen var en av 14 som fredag ble utnevnt til dommere.
Advokat og leder for forretningsjuridisk avdeling i Hovedorganisasjonen Virke, Hege Stensland Sveen, er i fredagens statsråd utnevnt til tingrettsdommer. | Foto: Virke
Advokat og leder for forretningsjuridisk avdeling i Hovedorganisasjonen Virke, Hege Stensland Sveen, er i fredagens statsråd utnevnt til tingrettsdommer. | Foto: Virke

Totalt ble det utnevnt 14 dommere – tolv tingrettsdommere og to lagdommere – i det som var første statsråd avholdt på to uker.

Advokat Hege Stensland Sveen, som er leder for forretningsjuridisk avdeling i Hovedorganisasjonen Virke, er utnevnt til tingrettsdommer ved Vestre Innlandet tingrett. Sveen begynte sin karriere som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Selmer, før hun siden ble rådgiver og seniorrådgiver i Konkurransetilsynet.

Siden 2008 har hun jobbet i Virke.

Sigrid Anderssen Cabot, som i nesten ti år har vært advokat i Advokatfirmaet Responsa, er utnevnt til tingrettsdommer ved Haugaland og Sunnhordland tingrett. Fra 2002 til 2003 jobbet Cabot som dommerfullmektig ved Sunnhordland tingrett.

Ved Møre og Romsdal tingrett er Ellen Birgitte Røsgaard, som er kommuneadvokat i Kristiansund, og Åge Gustad, som er advokat i Advio advokatkontor i samme by, utnevnt til tingrettsdommere.

Lengre nord er Kirsti Saur utnevnt til tingrettsdommer ved Trøndelag tingrett. 55 år gamle Saur kommer til embetet fra en stilling som seniorrådgiver i Domstoladministrasjonen.

Politiadvokat Pernille Birkelund er utnevnt til tingrettsdommer ved Salten og Lofoten tingrett. Hun startet sin karriere som fullmektig i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange for ti år siden.

Så tar vi turen sørover igjen. Marian Park Bråthen er utnevnt til tingrettsdommer ved Follo og Nordre Østfold tingrett. Hun kommer fra stilling som advokat hos Kommuneadvokaten i Fredrikstad.

Ved Søndre Østfold tingrett er jurist Torbjørn Hagerup og seniorskattejurist Camilla Mordt utnevnt til tingrettsdommere.

Advokat Hans Arne Nysæter, politiadvokat Ranveig Tufte og fylkesnemndsleder Anne Byfuglien Ulsrud er i likhet med Sveen utnevnt til tingrettsdommere ved Vestre Innlandet tingrett. Nysæther er i dag advokat i Hegg & Co i Finnmark.

Det ble også utnevnt to lagdommere i statsråd. Tingrettsdommer Gisle Alexander Johnson er utnevnt til lagdommer ved Agder lagmannsrett, mens tingrettsdommer og avdelingsleder Kjetil Myhrvold er utnevnt til lagdommer ved Gulating lagmannsrett.

Advokater på søkerlistene til dommerjobber 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også