Partner i Codex Advokat Tromsø er forsvarer for spionmistenkt

Den spionmistenkte mannen stiller seg uforstående til anklagene.
Advokat og partner Thomas Hansen i Codex Advokat Tromsø bistår den spionmistenkte mannen. | Foto: Codex Advokat Tromsø
Advokat og partner Thomas Hansen i Codex Advokat Tromsø bistår den spionmistenkte mannen. | Foto: Codex Advokat Tromsø

Tirsdag omtalte flere medier at en brasiliansk forsker ved Universitetet i Tromsø ble pågrepet på vei til jobb. Mannen i 30-årene er mistenkt for å være russisk spion, og skal ifølge PST operere med falsk identitet.

– Vi har bedt om at han utvises fordi vi mener han representerer en trussel mot grunnleggende nasjonale interesser, sier assisterende PST-sjef Hedvig Moe til NRK.

Nord-Tromsø og Senja tingrett tok tirsdag politiets begjæring om fire ukers internering til følge. Ifølge kjennelsen fra tingretten har Justis- og beredskapsdepartementet utferdiget et forhåndsvarsel om utvisning i saken.

«Departementets vurdering er basert på opplysninger om at utlendingen er i Norge på oppdrag for russiske myndigheter og at han kan være russisk borger med uriktige brasilianske identitetspapirer. Det er ikke senere fremkommet noe som tilsier at departementets vurdering ikke er riktig. Tvert imot underbygges denne av tiltaltes opptreden i retten, og retten legger departementets vurdering til grunn», heter det i kjennelsen, som AdvokatWatch har fått innsyn i.

Den spionmistenkte har ikke anket tingrettens beslutning om å internere ham i fire uker, opplyser mannens forsvarer til Dagbladet.

Det er partner i Codex Advokat Tromsø, Thomas Hansen, som er mannens advokat. Ifølge Hansen stiller mannen seg uforstående til anklagene.

Hansen har vært partner i Codex Advokat Tromsø, som er registrert som et eget selskap, siden 2019. Han har tidligere vært advokat i Advokatfirmaet Bakke.

Codex Advokat Tromsø omsatte for 10,6 millioner kroner i fjor. Det er første gang advokatfirmaet hadde tosifret millionomsetning. ¨

Ifølge NTB har saken skapt overskrifter internasjonalt, og flere av verdens største aviser og mediehus har omtalt den.

Advokat har bygget nytt kontor vegg i vegg med eget hjem

Administrerende direktør og HR-direktør i Codex Advokat Oslo har sagt opp

Oppnevnt som bostyrer i konkurs 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også