Gjenopptakelseskommisjonen får gjennomgå i ny måling om tillit

41 prosent mener tilliten til Gjenopptakelseskommisjonen har blitt svært eller noe redusert i lys av Tengs- og Baneheia-sakene, viser en ny undersøkelse.
Leder for forsvarergruppen i Advokatforeningen, Marius Dietrichson, mener eksistensen av Gjenopptakelseskommisjonen må ses på. | Foto: Trond Reidar Teigen/NTB
Leder for forsvarergruppen i Advokatforeningen, Marius Dietrichson, mener eksistensen av Gjenopptakelseskommisjonen må ses på. | Foto: Trond Reidar Teigen/NTB
NTB

Også tilliten til politiet og domstolene er svekket i forbindelse med håndteringen av drapene i Baneheia og på Birgitte Tengs. Det kommer fram i en ny undersøkelse gjort av Kantar for TV2.

Tallene viser at hele 29 prosent mener tilliten til Gjenopptakelseskommisjonen er svært eller ganske liten, og at 41 prosent mener tilliten har blitt svært eller noe redusert i lys av Tengs- og Baneheia-sakene.

Lederen for Gjenopptakelseskommisjonen, Siv Hallgren, vil ikke kommentere tallene, men påpeker at Tengs-saken aldri har vært på deres bord.

Forsvarsadvokat Marius Dietrichson, som leder forsvarergruppen i Advokatforeningen, mener det er et inntrykk av at kommisjonen kunne ha rettet opp i Baneheia-saken på et mye tidligere tidspunkt.

– Når den endelig gjorde det, så var det ganske så motvillig. Det var da under sterk intern motstand. Det skaper ikke tillit. Derfor scorer de så lavt, sier Dietrichson.

For politiet og domstolene er det henholdsvis 34 og 32 prosent som har svært eller noe redusert tillit – men her har over 70 prosent (75 og 73) ganske stor eller stor tillit til instansene.

Leder av forsvarergruppen: Bør se på om Gjenopptakelseskommisjonen virker etter sin hensikt

Tidligere Elden-partner går av som leder for Gjenopptakelseskommisjonen

Nytt gjennomslag for Sjødin: Agder lagmannsrett frifinner fetteren for Tengs-erstatningen

Viggo Kristiansens gjenåpningssak behandles 13. desember

Arvid Sjødin: – Advokater tror veldig mye på seg selv, så jeg tror ikke de utroper noen andre til geni

Riksadvokaten ber om at Viggo Kristiansen frifinnes: Forsvarer varsler erstatningskrav på over 30 millioner kroner 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også