Brødrene til Tor Kjærvik anker sønnens arverett

Sønnen til advokat Tor Kjærvik bør ikke få arve faren han drepte, mener advokatens brødre. Nå tar de spørsmålet til retten.
DREPT: Advokat Tor Kjærvik ble funnet drept på Røa i Oslo mandag 12. april 2021. | Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
DREPT: Advokat Tor Kjærvik ble funnet drept på Røa i Oslo mandag 12. april 2021. | Foto: Ole Berg-Rusten/NTB
NTB

– Årsaken til at de ønsker å anke er at de synes at avgjørelsen om å ikke fradømme ham arveretten er støtende, siden det var et så brutalt drap, forteller advokat Marthe Holm til NRK.

Da sønnen til Tor Kjærvik ble dømt til tvungent psykisk helsevern for drapet på faren, ble han ikke fradømt arveretten. Det hadde aktor bedt om, og det var et viktig punkt for Kjærviks samboer, Merete Bertheussen.

Kjærviks brødre er imidlertid hans slektsarvinger, og kan derfor anke arverettsspørsmålet. Saken går i Eidsivating lagmannsrett 27. og 28. april. Der skal man også behandle Bertheussens anke om størrelsen på oppreisningserstatningen.

– Vi mener tingretten har foretatt en korrekt vurdering av saken, og har bedt anken forkastet, sier sønnens advokat Sol Elden.

Advokat Tor Kjærvik ble skutt og drept i sitt hjem i Oslo 12. april 2021.

14. september året etter ble den 37 år gamle sønnen dømt til tvungent psykisk helsevern, da han ble kjent utilregnelig og psykotisk i gjerningsøyeblikket.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også