– Det var en stor sak å gå inn i, men vi har aldri tvilt på at vi gjorde det riktige

Mandag klokken 10.00 falt dommen i Haugaland og Sunnhordland tingrett mot 52-åringen som er tiltalt for å ha drept Birgitte Tengs i 1995. 
FORSVARER TILTALTE: Adius-advokatene Stian Bråstein (t.v.) og Stian Kristensen under en pause i Tengs-rettssaken i Haugaland og Sunnhordland tingrett i november i fjor. | Foto: Heiko Junge/NTB
FORSVARER TILTALTE: Adius-advokatene Stian Bråstein (t.v.) og Stian Kristensen under en pause i Tengs-rettssaken i Haugaland og Sunnhordland tingrett i november i fjor. | Foto: Heiko Junge/NTB

Saken er oppdatert med domsavsigelsen.

Tiltalte dømmes til 17 års fengsel. Det er i samsvar med aktors påstand.

Ifølge NTB falt Tengs-tiltale om i retten etter å ha blitt dømt for drapet. Retten ble tømt for folk, mens forsvarerne Stian Bråstein og Stian Kristensen la han i stabilt sideleie.

– Etter forholdene går det helt ok med ham, men han er utslitt og kommer ikke til å være til stede i retten mer i dag. I stedet vil han få forkynt dommen i fengselet i morgen, sier Kristensen til nyhetsbyrået.

Mannen, som hele tiden har nektet straffeskyld, har varslet til TV2 at han kommer til å anke dommen dersom han blir dømt. Ankesaken er ifølge NTB allerede berammet i Gulating lagmannsrett 4. september.

Under Stavanger Journalistlags faglige halvdagskonferanse «Stiv kuling» i slutten av forrige måned snakket Bråstein og Kristensen om hvordan det har vært å være forsvarere i en sak med så stort medietrykk.

– Vi er vokst opp med denne saken, historien og alt det som ligger i det. Det var en stor sak å gå inn i, men vi har aldri tvilt på at vi gjorde det riktige, sa Kristensen, ifølge Medier24.

Duoen forteller at det var «enormt med mediehenvendelser» de første 14 dagene, og de brukte mye av sin arbeidstid på å svare på dem. Henvendelsene fortsatte gjennom hele rettssaken, ifølge de to.

– Vi er fullstendig amatører på dette, vi har ikke vært med på en sak med så stor interesse. Så strategien vår har vært å svare på det vi synes det er fornuftig å svare på, sa Kristensen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også