Hadde ikke praktisert som advokat på 20 år. I forrige uke gjorde 78-åringen comeback

Den tidligere advokaten insisterer på at comebacket ikke blir langvarig, men utelukker ikke at det kan komme til å gjenta seg.
MØTTE SOM FORSVARER: Jon Bertelsen var i forrige uke forsvarer for Arne Wikan i Indre og Østre Finnmark tingrett. | Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB
MØTTE SOM FORSVARER: Jon Bertelsen var i forrige uke forsvarer for Arne Wikan i Indre og Østre Finnmark tingrett. | Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB

I 2014 pensjonerte Jon Bertelsen (78) seg som politiadvokat, etter elleve år i Østfinnmark politidistrikt. Før det hadde han drevet egen advokatvirksomhet i Kirkenes i nærmere 20 år.

Da han gikk av med pensjon, fortalte han til Politiforum at han aldri hadde vurdert å jobbe en annen plass enn i grensebyen.

– Det har jeg ikke vurdert. Jeg trives mer med å være her enn å være en liten brikke i et stort advokatfirma. Det blir litt som å være distriktslege, med mer hostemedisin enn hjertetransplantasjoner. Arbeidssituasjonen er mangfoldig, og slike små forhold synes jeg er veldig viktig, sa han.

Bertelsen uttalte videre at han var sikker på at han kom til å få en del forespørsler om oppdrag, men la til at han ikke hadde tenkt å åpne advokatvirksomhet igjen.

I forrige uke var han imidlertid tilbake i manesjen som forsvarer for Arne Wikan, skriver iFinnmark

Wikan møtte i Indre og Østre Finnmark tingrett tiltalt for å ha unnlatt å gi personalia og ikke vedtatt pålegget om å forlate Harefossen i Pasvikelva som ble gitt av grensevaktene i området, ifølge avisen.

– Når folk som er en bekjent eller kjenning spør, så vurderer jeg det. Men jeg tjener ingenting på å stille opp nå. En ting er i alle fall sikkert, og det er at jeg ikke skal starte å praktisere igjen, sier Bertelsen. 

Hvis han ikke hadde gått fra å være privatpraktiserende advokat til det offentlige i 2003, mener Bertelsen han fortsatt hadde vært advokat den dag i dag.

– Juss er spennende og advokater slutter aldri å være det, så hadde jeg holdt meg innafor det private, så hadde jeg nok praktisert enda, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også