Riksadvokaten godtar avgjørelsen i Tengs-saken

Riksadvokaten har tirsdag godtatt den frifinnende dommen i Birgitte Tengs-drapet fra Gulating lagmannsrett.
FRIFUNNET: Den drapstiltalte i Tengs-saken ble tidligere denne måneden frifunnet i lagmannsretten. | Foto: Heiko Junge / NTB
FRIFUNNET: Den drapstiltalte i Tengs-saken ble tidligere denne måneden frifunnet i lagmannsretten. | Foto: Heiko Junge / NTB
NTB

Det er ikke forhold ved lagmannsrettens avgjørelse som gir grunnlag for å anke til Høyesterett, står det i pressemeldingen.

– Lagmannsretten har i dommen pekt på mangler ved påtalemyndighetens etterforsknings- og påtalearbeid. Riksadvokaten har naturligvis merket seg kritikken. På bakgrunn av denne, sakens offentlige interesse, dens utfall og betydning for de involverte, vil påtalemyndigheten gjennomføre en evaluering med tanke på å identifisere eventuelle læringspunkter, heter det videre.

Riksadvokaten er øverste leder av påtalemyndigheten og faglig ansvarlig for all straffesaksbehandling.

Johny Vassbakk ble i tingretten dømt til fengsel i 17 år for drapet på Tengs i 1995. 5. desember opphevet Gulating lagmannsrett dommen og kom med kraftig kritikk av påtalemyndigheten og politiet.

Retten mener blant annet at aktoratet falt i en bekreftelsesfelle, der de heller har jobbet for å bekrefte sin egen hypotese istedenfor å se på hva som taler mot hypotesen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også