Advokat dømt for å ha tatt penger fra pub: – Jeg skal sette meg inn i dommen og se hvordan jeg forholder meg til den

Advokaten er dømt til å betale tilbake et beløp han skal ha tatt ut fra kassen til en pub, og penger han skal ha overført fra selskapets konto til sin private konto.
KOTANTER FRA PUB: Advokaten skal ha tatt kontanter fra kassen til Skagen pub i Kristiansand. Illustrasjonsfoto. | Foto: Petr David Josek / AP Photo
KOTANTER FRA PUB: Advokaten skal ha tatt kontanter fra kassen til Skagen pub i Kristiansand. Illustrasjonsfoto. | Foto: Petr David Josek / AP Photo

Beløpet advokaten er dømt til å betale tilbake til selskapet Skumfiduser, er på 46.000 kroner. Det går frem av dommen Agder tingrett avsa fredag.

Det var Fædrelandsvennen som omtalte saken først.

Beløpet advokaten er dømt til å betale, stammer fra to krav.

6000 kroner er kontanter fra Skagen pub, som advokat Svein Kjetil Stallemo skal ha tatt fra kassen til puben i Kristiansand sentrum. Partene er enige om at advokaten «tok seg inn i Skumfidusers leide lokaler i Skagen, og tok med seg kroner 6000 i kontanter fra kontantbeholdningen til Skumfiduser».

Stallemo har ikke levert tilbake pengene, men erklærte motregning for beløpet. Det fikk han ikke medhold i, viser dommen fra Agder tingrett.

Han må også tilbakebetale 40.000 kroner han skal ha overført fra Skumfiduser til sin private konto, men ble frikjent for et krav på 35.000 kroner i refusjon av idømte sakskostnader i en tidligere sak.

Nå skal Stallemo studere dommen.

– Jeg skal sette meg inn i den og se hvordan jeg forholder meg til det, sier advokat Stallemo i en kommentar til dommen til Fædrelandsvennen.

Motparten er fornøyd med tingrettens konklusjon.

– Vi er tilfreds med at han må betale det han urettmessig tar fra Skumfiduser. Både kontantbeholdning og urettmessig uttak, sier advokat Yngve Andersen, som representerer Skumfiduser, til Fædrelandsvennen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også