– Jeg har opplevd besvimelser og spying i retten, men ikke på langt nær noe så alvorlig som dette

De ansatte ved Agder tingrett kurses jevnlig i bruk av hjertestarter. Sorenskriver Robert Versland fikk plutselig behov for kunnskapene.
BEFARING: Hendelsen fant sted på en befaring i forkant av en sak ved Agder tingrett i Farsund. | Foto: Jonas Berge / NTB
BEFARING: Hendelsen fant sted på en befaring i forkant av en sak ved Agder tingrett i Farsund. | Foto: Jonas Berge / NTB

Det er Avisen Agder som skriver om den dramatiske episoden.

Fredag formiddag var en rekke aktører ute på befaring i forkant av en sivil rettssak mellom Ove Torbjørn Berghom og Opplysningsvesenets fond (OVF). Mot slutten av befaringen segnet Berghom om med hjertestans.

En mann som egentlig skulle kjøre Berghom til Agder tingrett i Farsund, hvor retten skulle settes senere samme dag, fikk tak i en hjertestarter ved Nicosenteret i Kvinesdal og fraktet den til den rammede 76-åringen.

På dette tidspunktet var sorenskriver Robert Versland og to meddommere i gang med livreddende førstehjelp. Da hjertestarten ankom, tok Versland affære. De ansatte ved tingretten kurses jevnlig i bruk av apparatet.

Versland håper at det blir med denne ene opplevelsen. 

– Jeg har opplevd besvimelser og spying i retten, men ikke på langt nær noe så alvorlig som dette, sier sorenskriveren om episoden til Avisen Agder.

Berghom ble fløyet med luftambulanse til Sørlandet sykehus i Arendal og overlevde den dramatiske hendelsen. Rettssaken ble naturligvis utsatt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også