Partner innstilt til dommerjobb – utkonkurrerte tidligere kollega

Det går mot en retur til domstolene for advokat Maria Bergram Aas.
INNSTILT: Maria Bergram Aas er innstilt til ett av de to embetene som blir ledige på Eidsvoll. | Foto: Vidar Knai , NTB / Advokatfellesskapet Mette Y. Larsen & Co
INNSTILT: Maria Bergram Aas er innstilt til ett av de to embetene som blir ledige på Eidsvoll. | Foto: Vidar Knai , NTB / Advokatfellesskapet Mette Y. Larsen & Co

Aas har nå blitt innstilt til ett av to embeter som tingrettsdommer på Eidsvoll. Det fremgår av protokollen fra Innstillingsrådets møte onsdag.

Se alle innstillingene som ble foretatt i onsdagens møte i bunnen av saken.

Aas er innstilt som nummer to, bak politiadvokat Ragna Skjåkødegård, men foran tidligere kollega i Advokatfellesskapet Mette Y. Larsen & Co, Cecilie Lysjø Jacobsen.

Advokat Aas arbeider hovedsakelig med strafferett og barnevern, men har også erfaring fra saksområder som psykisk helsevern, utlendingsrett og arbeidsrett. Hun har tidligere jobbet i domstolene, Utenriksdepartementet og Advokatfirmaet Stabell & Co.

Det var i utgangspunktet kun ett embete som skulle fylles på Eidsvoll, men fordi Kirsti Guttormsen, som i dag er tingrettsdommer på Eidsvoll, er innstilt til ett av de to embetene i Lillestrøm, blir det ledig to stillinger på Eidsvoll.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også