Domstoler samles på samme lokasjon

Domstoladministrasjonen har leid lokaler for Hordaland tingrett i Valkendorfsgate 6 i Bergen siden 2009. Nå samles Hordaland tingrett og Hordaland jordskifterett i moderne kontorer.
SAMLES: Hordaland tingrett og Hordaland jordskifterett samles i Valkendorfsgate 6 i Bergen. | Foto: Entra
SAMLES: Hordaland tingrett og Hordaland jordskifterett samles i Valkendorfsgate 6 i Bergen. | Foto: Entra

Det skriver Entra i en pressemelding.

Domstoladministrasjonen har inngått en 20-årig leieavtale med Entra for 1900 kvadratmeter i Valkendorfsgaten 6 i Bergen. Overtagelse vil skje i løpet av første kvartal 2026. De to domstolene vil være på plass i nye lokaler i 2027, forteller eiendomsselskapet.

– Nå får domstolene kontorer i Valkendorfsgate, og publikumsrelatert aktivitet i tinghuset. En ny gangbro gir direkte tilknytning mellom bygningene. Dette er mulig med bakgrunn i Stortingets bevilgning til rehabilitering av Bergen tinghus, heter det i pressemeldingen.

Håkon Rastum, sorenskriver i Hordaland tingrett, mener beliggenheten og lokalene i Valkendorfsgate er ideell for domstolene.

– Her får vi tilpassede og moderne kontorer med direkte adkomst til tinghuset. Dette bidrar til mer effektiv saksavvikling og trygge omgivelser for brukere og ansatte, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også