Partnere i Schjødt og Wiersholm nådde ikke opp i kampen om dommerjobb i Høyesterett

To kolleger fra Borgarting er innstilt som nye dommere i Høyesterett. 
KLAR: Innstillingsrådet for dommere er klar med sin innstilling til to embeter som høyesterettsdommer. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
KLAR: Innstillingsrådet for dommere er klar med sin innstilling til to embeter som høyesterettsdommer. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

Innstillingsrådet for dommere avholdt onsdag et nytt møte hvor det ble gjort flere innstillinger, blant annet til to embeter som høyesterettsdommer.

Se alle innstillingene nederst i faktaboks.

Lagmennene Eyvin Sivertsen og Christian Lund fra Borgarting er innstilt som henholdsvis nummer en og to. Deres kollega, lagdommer Thomas Poulsen, er innstilt som nummer tre. Partner i Schjødt, Erlend Haaskjold, er innstilt som nummer fire, viser protokollen fra møtet.

– Et embete i Høyesterett er den ultimate jobben man kan ha som jurist. For egen del er jeg særlig interessert i komplekse og prinsipielle saker, og ikke minst i de analysene som må gjøres når en avgjørelse gis betydning utover det konkrete enkelttilfellet, uttalte Haaskjold til AdvokatWatch da det ble kjent at han hadde søkt på stillingen.

Også Wiersholm-partner Bettina Banoun var blant søkerne. 

Sivertsen og Lund erstatter Kristin Normann og Arne Ringnes.

Partner Ellen Eikeseth Mjøs hos Sentrumsadvokaten i Bergen er for øvrig innstilt til ett av to embeter som lagdommer i Gulating. Hun er fast forsvarer for Hordaland tingrett og Gulating lagmannsrett. Hun har også vært fast bistandsadvokat for Hordaland tingrett og Gulating lagmannsrett i tolv år, opplyser Sentrumsadvokaten på sine nettsider. I perioden 2013-2021 var hun leder for Spesialenheten for politisaker etterforskningsavdeling Vest-Norge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også