– Alle advokatene kjenner på det store ansvaret det er å ha slike saker

LO-advokatene skaffet organisasjonens medlemmer nesten 30 millioner kroner mer i erstatningssummer i 2022 enn de to foregående årene.
PÅ DET JEVNE: – I grove trekk har 2022 vært et år på det jevne. Sammenlignet med tidligere år, skiller det seg ikke mye ut, mener Atle Sønsteli Johansen, leder for LOs juridiske avdeling. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
PÅ DET JEVNE: – I grove trekk har 2022 vært et år på det jevne. Sammenlignet med tidligere år, skiller det seg ikke mye ut, mener Atle Sønsteli Johansen, leder for LOs juridiske avdeling. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Det går fram av årsrapporten til LOs juridiske avdeling, som er omtalt av FriFagbevegelse.

Ifølge den ble det i 2022 utbetalt 142,2 millioner kroner til forbundsmedlemmer som har fått bistand fra LO-advokatene. 84,8 millioner kroner kommer fra yrkesskader, mens 57,4 millioner kroner er fra arbeidsrettssaker.

I 2021 ble det utbetalt til sammen 113 millioner kroner. Tilsvarende tall for 2020 var 112 millioner kroner.

– Alle advokatene i LO kjenner på det store ansvaret det er å ha slike saker, og det er alltid en lettelse også for advokaten når vi får gjennomslag og oppnår et godt resultat for medlemmene, sier Atle Sønsteli Johansen, som er leder av LOs juridiske avdeling, til FriFagbevegelse.

Ifølge ham fikk medlemmene og forbundene de tilhører tilkjent saksomkostninger på 11 millioner kroner i 2022, mens saksomkostningene utgjorde tre millioner kroner i saker som LO-advokatene tapte i domstolene.

LO-advokatene førte 142 saker for tingretten, lagmannsretten og Høyesterett i 2022, ifølge årsrapporten.

LOs juridiske avdeling er for øvrig Norges største juridiske fagmiljø i arbeidsrett med totalt 48 ansatte. 30 av disse er advokater som er spesialister i arbeidsrettslige spørsmål og konflikthåndtering, oppgir organisasjonen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også