Hos tre av de fem «magic circle»-firmaene i London har overskuddet per partner falt eller stagnert det siste året

Økt inflasjon og høyere lønninger er noe av det som gir utslag på bunnlinjen.
Foto: Alberto Pezzali / AP Photo
Foto: Alberto Pezzali / AP Photo

De fem største advokatfirmaene i London går populært under betegnelsen «magic circle». Det siste regnskapsåret, som ble avsluttet i april, kan ikke betegnes som magisk for tre av dem, skriver avisen Financial Times.

Hos Allen & Overy, som planlegger en fusjon med amerikanske Shearman & Sterling, falt overskuddet per partner med syv prosent, viser årsregnskapet.

Partnerne hos Linklaters sitter igjen med nesten fem prosent mindre enn etter 2021/22. Hos Clifford Chance har overskuddet per partner stagnert.

De ledende advokatfirmaene i Storbritannia har de siste årene vært nødt til å tilby de ansatte høyere lønn for å unngå å miste ansatte til amerikanske firmaer, skriver Financial Times. I tillegg har transaksjonsarbeidet hatt langt lavere fart enn under koronapandemien, da det var på et rekordhøyt nivå.

Paul Lewis, managing partner i Linklaters, erkjenner overfor Financial Times at økt inflasjon og økt press på lønningene hos advokatfirmaene har ført til økte kostnader, men omtaler presset som noe avtagende. Lewis venter at de utfordrende økonomiske tidene vil vedvare i det nye regnskapsåret.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også