Statsadvokat drept i Ecuador – etterforsket aksjonen mot TV-studio

Statsadvokaten som etterforsket forrige ukes storming av et TV-studio i Ecuador, er drept i et attentat, opplyser påtalemyndigheten i landet.
TOK SEG INN: 13 væpnede personer tok seg i forrige uke inn i et TV-studio under en direktesending i Ecuador og truet ansatte. Alle ble senere pågrepet, ifølge landets politisjef. | Foto: Skjermdump fra TC / NTB
TOK SEG INN: 13 væpnede personer tok seg i forrige uke inn i et TV-studio under en direktesending i Ecuador og truet ansatte. Alle ble senere pågrepet, ifølge landets politisjef. | Foto: Skjermdump fra TC / NTB
NTB

Gjengvolden i Ecuador har eskalert kraftig den siste tiden, og i forrige uke stormet 13 væpnede og maskerte menn et TV-studio i havnebyen Guayaquil midt under en direktesending.

Livredde ansatte ble tvunget ned på gulvet og skudd ble avfyrt før politiet kom til og pågrep angriperne. De er nå siktet for terror.

Statsadvokaten som ledet etterforskningen i saken, César Suárez Pilay, ble onsdag skutt og drept av ukjente mens han kjørte bil i Guayaquil, ifølge lokale medier.

Ecuadors riksadvokat Diana Salazar bekrefter attentatet.

– I lys av drapet på vår kollega César Suárez, la meg være helt klar: Organiserte bander, kriminelle og terrorister vil ikke stanse vår innsats for det ecuadorianske samfunnet, skriver hun i sosiale medier.

Guayaquil regnes som senter for myndighetenes kamp mot narkobander i Ecuador, som har opplevd en voldsom oppblomstring av narkorelatert vold den siste tiden.

Regjeringen erklærte i forrige uke krig mot de mektige narkobandene som har svart med å drepe minst 20 sivile og medlemmer av sikkerhetsstyrkene.

Ecuador regnes nå som et sentralt utskipningspunkt for kokain som produseres i nabolandene Colombia og Peru.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

UTENRIKSSJEF: Kaja Kallas tar over etter Josep Borrell som EUs utenrikssjef | Foto: Javad Parsa / NTB

Advokat er EUs nye toppdiplomat

UTVIDER: Advokatfirmaet på Sørlandet utvider partnerskapet. | Foto: Google Street View

Tilbake til tre partnere

For abonnenter

Les også