To av Navalnyjs advokater oppført på Russlands liste over ettersøkte personer

De to advokatene som nå er oppført på listen har allerede forlatt Russland.
FENGSLET: Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. | Foto: Alexander Zemlianichenko / AP Photo
FENGSLET: Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj. | Foto: Alexander Zemlianichenko / AP Photo

Tre av advokatene til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj ble pågrepet i oktober, anklaget for å tilhøre en ekstremistgruppe. 

En russisk domstol har bestemt at Vadim Kobzev, Aleksej Liptser og Igor Sergunin skal sitte fengslet fram til 13. mars i påvente av en dom i salen.

Navalnyj, som i sommer fikk sin fengselsstraff forlenget med 19 år, har uttalt at pågripelsene er et ledd i en kampanje for å isolere ham ytterligere. Han har karakterisert pågripelsene som «opprørende og ulovlige handlinger».

Den internasjonale advokatforeningens menneskerettighetsinstitutt har tidligere fordømt pågripelsene og krevd at advokatene til Navalnyj løslates.

Nå er to av de andre advokatene som representerer Navalnyj, Olga Mikhailova og Alexander Fedulov, oppført på Russlands liste over ettersøkte personer. Det melder statlige russiske medier, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Mikhailova har tidligere blitt siktet for ekstremisme, etter å ha forlatt Russland. Fedulov opplyste i fjor at også han har forlatt hjemlandet.

Navalnyj sitter fengslet i en straffekoloni nord i russisk Arktis.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også