Den danske regjeringen vil innføre strengere kontroll med advokaters klientkontoer

Et nytt lovforslag skal slå ned på hvitvasking av penger gjennom klientkontoer, sier Danmarks justisminister Peter Hummelgaard i kjølvannet av en dokumentar.
TILTAK: Danmarks justisminister, Peter Hummelgaard, varsler tiltak mot hvitvasking etter dokumentar. | Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix via AP / NTB
TILTAK: Danmarks justisminister, Peter Hummelgaard, varsler tiltak mot hvitvasking etter dokumentar. | Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix via AP / NTB
NTB

Den danske regjeringen holdt mandag et møte med alle partiene på Folketinget. På plass var blant annet representanter fra justisdepartementet, skattedepartementet og næringsdepartementet.

Etter møtet møtte Hummelgaard pressen sammen med fem andre ministre. Justisministeren sier at regjeringen blant annet vil innføre strengere kontroll med klientkontoer.

– Vi kommer også til å se på reglene rundt bobestyrere, sier Hummelgaard, og legger til at dagens regler gjør det mulig å oppnevne sin egen bobestyrer i konkurssaker, mot et pengebeløp.

Dokumentaren «Den sorte svane», som er produsert av den danske kanalen TV 2 i samarbeid med NRK, viser samarbeid om svindel mellom kriminelle, advokater og forretningsfolk. Man ser blant annet hvordan klientkontoer, som er advokatkontoer med midler betrodd av klienten, blir misbrukt.

Næringsminister Morten Bodskøv forklarer at det også pågår en omfattende digitalisering av kontakten mellom myndigheter, borgere og virksomheter, som skal bidra til å stoppe kriminelle.

– Vi har et nytt lovforslag som skal rulles ut rundt regnskap. Før i tiden så man at de ble brent eller forsvant i toalettet. Nå er det et krav om at de skal være digitale, sier han.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også