ESA-direktør blir partner i Kvale i 2022

Gjermund Mathisen flytter hjem fra Brüssel neste sommer.
Gjermund Mathisen, som er direktør for ESAs konkurranse- og statsstøtteavdeling, blir partner i Kvale fra sommeren 2022. | Foto: Sturlason AS Polyfoto/Kvale
Gjermund Mathisen, som er direktør for ESAs konkurranse- og statsstøtteavdeling, blir partner i Kvale fra sommeren 2022. | Foto: Sturlason AS Polyfoto/Kvale

Det opplyser advokatfirmaet på sine hjemmesider.

Mathisen kommer fra stillingen som direktør for ESAs konkurranse- og statsstøtteavdeling, en åremålsstilling som går ut sommeren 2022. Da pakker Mathisen kofferten og flytter hjem fra Brüssel.

– Etter mange år i Brussel, hvor jeg har hatt gleden av å jobbe med svært mange spennende og komplekse saker, der brorparten relaterer seg til Norge, ser jeg nå frem til å fortsette min karriere i Kvale, sier Mathisen i en pressemelding fra advokatfirmaet.

Mathisen har en fortid i blant annet ESAs juridiske avdeling, ved EFTA-domstolen, i Europakommisjonen og i Justisdepartementets lovavdeling. De siste 16 årene har han jobbet i utlandet.

Har en "svært verdifull" bakgrunn

Kvale ser et potensial for fortsatt vekst innen konkurranserett, statsstøtte og generell EU- og EØS-rett, heter det i meldingen.

Mathisen vil være "sentral i denne videreutviklingen". Firmaet mener konkurranseretten betyr "mer enn noensinne for bedriftene".

– EU- og konkurranserett, samt statsstøtte- og anskaffelsesrett er fagområder hvor vi opplever betydelig oppdragstilfang, og vi er derfor svært fornøyde med å få Gjermund Mathisen med på laget, sier managing partner Marius L. Andresen i meldingen.

Han omtaler Mathisens erfaring som ESA som "svært verdifull".

– Med rekrutteringen av Gjermund får vi et av de sterkeste partnerlagene på disse fagområdene, fortsetter Andresen.

Omsetningsøkning på nærmere 30 prosent

I Kvale er de nå over 100 advokater.

Firmaet omsatte i fjor for 315 millioner kroner. Det innebærer en omsetningsøkning på nærmere 30 prosent fra 2019. Dermed var Kvale et av advokatfirmaene med størst prosentvis vekst i 2020.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også